pietricica turism

Viceprimarul de Bicaz, Nicu Butnaru, și-a exprimat public, dupăDSCN4530 ședința Consiliului Local, dezamăgirea vizavi de rezultatele obținute de candidații de la bacalaureat, absolvenți ai Liceului ”Carol I” din Bicaz. Acesta a cerut reprezentanților Primăriei, care sunt membri în Consiliului de Administrație al liceului, să facă un raport cu situația de la bacalaureat și să propună planuri de remediere a situației. „Rog colegii care sunt în Consiliul de Administrație al liceului să facă ceva pentru că anul acesta rezultatele liceului la bacalaureat sunt cu mult sub media pe țară. Au 40 și ceva la sută față de 60 și ceva la sută, față de media pe țară. Părerea mea este că trebuie interpelată, la modul cât se poate de serios, și conducerea de acolo, care eu cred că este depășită de situație. Dacă nu sunt capabili să gestioneze activitatea educațională de acolo, să-și dea demisia”, a spus Butnaru.

Așa cum reiese din datele publicate de Ministerul Educației, la Liceul ”Carol I” din Bicaz au fost 164 de candidați care s-au înscris la bacalaureat, dintre aceștia doar 78 au fost trecuți în dreptul ”reușiților”, alți 76 fiind ”respinși”, la care se adugă încă 10 neprezentați.

rodica iorgaÎn replică, directoarea Liceului ”Carol I”, prof. Rodica Iorga, a declarat că este profund decepționată de intervenția viceprimarului în contextul în care acesta nu s-a informat despre realitatea celor întâmplate la bacalaureat. „Dacă-mi va cere demisia, o să o depun. Îmi pare rău că nu ne-a cerut informații înainte de a vorbi despre această situație și că nu ne-a invitat și pe noi la aceste discuții. Mă surprinde mai ales pentru că, până acum, am avut o relație de comunicare bună. Pe de altă parte, ne așteptam la astfel de reacții din cauza rezultatelor obținute la această sesiune. Anul acesta, au intrat în examenul de bacalaureat absolut toți absolvenții, inclusiv cei care în simulări au avut note între 1 și 3. Pe de altă parte, nu mai puțin de 34 de absolvenți au fost din seriile anterioare. Procentul de promovare, per total, a fost de 51%, iar pentru seria curentă a fost în jur de 64%”, a precizat directoarea Iorga. De amintit ar fi că, tot de la acest liceu, a fost și o elevă care s-a situat, după media de bacalaureat, între primii 20 de absolvenți de liceu din Neamț. Este vorba despre Barb-Ciorbea Mihaela Alexandra care a obținut, în această sesiune de vară, media 9,85. (Marian TEODOROF)