0:00

NEAMŢ: Fondurile pentru „Casa Verde”, aproape epuizate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDepunerea dosarelor pentru obținerea de finanțare de la stat pentru montarea de sisteme de încălzire prin Programul „Casa Verde” a început luni, 10 octombrie, și s-au epuizat deja mare parte din fonduri. Banii se alocă pentru montarea de panouri solare nepresurizate – 3.000 de lei, panouri solare presurizate – 6.000 de lei și pompe de încălzire – 8.000 de lei, iar pentru județul Neamț au fost alocaţi 1.403.760 de lei.

„Ieri, la terminarea programului, aveam 169 de dosare înregistrate, valoarea totală a solicitărilor fiind de 1.023.667 lei. Astăzi, de la prima oră, am avut 10 dosare din 15 respinse, pentru că documentele prezentate de solicitanți erau neconforme. Au predominat solicitările pentru panourile la 6.000 de lei și, dacă se menține constant acest tip de cerere, mai putem primi aproximativ 60 de dosare. De la prima oră erau cam 50 de oameni care așteptau să depună dosarul”, a declarat Iulian Jugan, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Neamț.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 24 octombrie, dar, odată ce fondurile alocate județului vor fi epuizate, sistemul se va bloca și nu va mai permite înregistrarea de noi dosare, așa că există posibilitatea ca astăzi, 11 octombrie, să fie ultima zi în care nemțenii se mai pot înscrie pentru „Casa Verde”. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentACTUALIZARE DIICOT Suceava – descinderi la Piatra-Neamț pentru conturi false de Facebook
Articolul următorCOD PORTOCALIU de inundaţii în Bacău, Neamţ, Iaşi şi Vaslui
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.