Fonduri nerambursabile pentru stoparea infestării apei cu nitraţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Mediului (MM) organizează, joi, 15 decembrie, la Iași, un atelier regional pentru promovarea finanțărilor disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”. Evenimentul vine în sprijinul primăriilor din județele Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău și Vaslui, potențiali beneficiari ai finanțărilor nerambursabile disponibile în cadrul acestui proiect. Atelierul organizat în Regiunea Nord-Est este parte a caravanei la nivel național, care se va desfășura în perioada 2016-2017. Lucrările se vor desfăşura de la ora 10:30, în Sala Mare de Ședințe a Direcției pentru Agricultură Iași (str. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 13).

„Proiectul «Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți» are ca obiectiv reducerea poluării cu nutrienți și sprijinirea conformării autorităților publice locale cu prevederile Directivei Nitrați. Cea mai importantă componentă a proiectului este reprezentată de finanțarea investițiilor realizate de autoritățile publice locale pentru reducerea poluării cu nitrați a apelor”, precizează MM.

Apelurile de proiecte lansate în 2017 vizează finanțări pentru:

  • Infrastructură de management al gunoiului de grajd – platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd, stații de compostare și peletizare a gunoiului de grajd, instalații de producere a biogazului;
  • Sisteme de canalizare și epurare a apelor uzate menajere de mici dimensiuni;
  • Plantări de perdele de protecție vegetală între terenurile agricole și cursurile de apă.

Ghidul Solicitantului pentru aceste finanțări este disponibil AICI.

Mai multe informații despre Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” AICI, AICI şi AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedent200 de liceeni nemţeni se întrec în obiceiuri de iarnă
Articolul următorITM Neamţ a împărțit „cadouri” de 89.000 de lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.