bicaz-liceu-carol-datinaAproximativ 200 de elevi, de la 12 școli din județ, vor urca, joi, 15 decembrie, pe scena Casei de Cultură din Bicaz, pentru a arăta cât de frumoase sunt obiceiurile de iarnă din ținutul Neamțului. Evenimentul este prilejuit de Festivalul obiceiurilor de iarnă pentru licee ”Datina”, aflat la cea de-a doua ediție, organizat de Liceul ”Carol I” Bicaz, în parteneriat cu Primăria Bicaz și Consiliul Județean Neamț.

„Acest proiect s-a născut din dorința de a deschide sufletul tinerilor către conservarea și promovarea acestor valori inestimabile ale poporului nostru. Pentru a ști cine suntem, trebuie să cunoaștem cine au fost străbunii noștri și numai astfel căpătăm sentimentul de apartenență la colectivitatea națională. Un astfel de prilej de cultivare a sensibilității și spiritualității românești prin intermediul obiceiurilor și datinilor străbune îl reprezintă sărbătorile de iarnă”, au precizat organizatorii festivalului.

Festivalul-concurs se împarte pe 3 secțiuni: Interpretare individuală colinde (maxim 2 interpreți/liceu); Interpretare de grup colinde (un grup/liceu); Obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă (un grup/liceu).

Liceenii înscriși la acest eveniment sunt de la următoarele licee: Liceul ”Carol I” Bicaz, Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra-Neamț, Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra-Neamț, Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț, Liceul Teologic Ortodox ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra-Neamț, Liceul de Artă ”Victor Brauner” Piatra-Neamț, Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, Liceul Tehnologic ”Gh. Ruset-Roznovanu” din Roznov, Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” din Târgu-Neamț, Colegiul Tehnic ”Petru Poni” Roman, Clubul Copiilor Târgu-Neamț.

Pentru fondul de premiere au fost alocați 7.700 de lei. Jurizarea se va face de către un juriu de specialitate. (M.T.; FOTO: Facebook)

Articolul precedentLa Bicaz, „e vremea colindelor”!
Articolul următorFonduri nerambursabile pentru stoparea infestării apei cu nitraţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.