politie frontiera masina 02Poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă, pentru a reţine un grup de contrabandişti, se precizează într-un comunicat de presă.

În data de 20 august, pentru valorificarea unor informații deținute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 6,10, polițistii de frontieră au observat la malul râului Prut, pe direcția localității de frontieră Rediu, județul Botoșani, trei persoane și un autoturism de teren. Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somațiilor legale efectuate de lucrătorii noștri, încercând să fugă în vegetația din zonă.

Deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor verbale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 5 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale. În urma acțiunii a fost reținută o persoană, un cetățean român în vârstă de 24 ani, au fost descoperite 6 colete cu țigări și un autoturism de teren, model Grand Cherokee. Totodată, s-a mai stabilit că cele 6 colete, care conțineau cantitatea de 8.000 pachete țigări, marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 90.000 lei, urmau a fi comercializate pe teritoriul României.

“Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatului i s-a întocmit lucrarea penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracționale și depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt STPF Botoșani, comisar șef de poliție Dan Chebac. (ZCH NEWS)

Articolul precedent16 percheziţii, captură de 75.000 de ţigări şi 7.500 litri combustibil GALERIE FOTO
Articolul următorContrabandă cu… autocarul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.