0:00

Astăzi, 25 mai, sunt confirmate alte 9 cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă în județul Neamț. Confirmările sunt făcute pentru săptămâna 21-25 mai pe baza rezultatelor la analizele de laborator efectuate în cadrul Institutului „Cantacuzino” București. Față de săptămâna trecută, când au fost confirmate 11 cazuri, numărul îmbolnăvirilor a scăzut în județul Neamț, dar epidemia de rujeolă nu este declarată închisă.

Focar de rujeolă la Doljeşti: 9 cazuri confirmate * DSP a cerut 4.400 doze de vaccin ROR, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Există un focar de rujeolă în comuna Doljești, unde sunt 7 copii bolnavi, epidemia de rujeolă continuă. Se recomandă vaccinarea ca singura măsură de prevenire a îmbolnăvirilor”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

Situația la nivel național înregistrează o scădere, săptămâna aceasta fiind 237 de cazuri noi confirmate prin analize de laborator, față de 335 săptămâna trecută. Al 55-lea deces înregistrat zilele trecute este la un copil de 3 luni, din Iași, la care a fost confirmat virusul rujeolic prin izolare și serologic.

 DSP Neamț aşteaptă 4.400 doze de vaccin ROR

DSP Neamț a solicitat Ministerului Sănătății o nouă tranșă de vaccin ROR. Noi îmbolnăviri sunt raportate săptămânal, iar epidemia de rujeolă nu dă semne de retragere, deși suntem aproape de finele lunii mai.

Focar de rujeolă la Doljeşti: 9 cazuri confirmate * DSP a cerut 4.400 doze de vaccin ROR, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Săptămâna viitoare sau cel mai probabil după data de 4 iunie vom primi de la minister o nouă tranșă de 4.400 doze de vaccin ROR. Noi am făcut solicitare, fiindcă nu mai avem doze pe stoc, iar medicii de familie mai au foarte puține doze, în condițiile în care epidemia de rujeolă continuă”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

Medicii epidemiologic recomandă vaccinarea ca fiind singura măsură de prevenire a îmbolnăvirilor. Virusul rujeolic este extrem de contagios, atât prin contact direct cu bolnavul, cât și prin atingerea obiectelor folosite de bolnav, iar semnele apar abia după 10-12 zile. (C.I.)

Articolul precedentRomsilva atrage atenția asupra unui posibil blocaj în privința pieței lemnului
Articolul următorFestivalul „Lada cu Zestre”, trei zile de artă populară la Piatra Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.