Ancheta inspectorilor sanitari s-a încheiat, astăzi, cu declararea focarului de boală enterocolitică acută la tabăra pentru copii organizată la Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastru” Durău. Astăzi, 18 iulie 2019, în prima zi de control la tabără după ce aseară au ajuns la spital 5 copii și un adult cu dureri de burtă și diaree, inspectorii sanitari au constatat că în grupul afectat sunt 32 de copii cu dizabilități, plus 13 angajați ai taberei.

Simptomele au început din seara de 16 iulie, dar abia în a doua seară cei 5 copii și însoțitorul au mers la spital și au primit îngrijiri.

Pe lângă probele de apă, alimente și de pe suprafețe prelevate, inspectorii sanitari au dat recomandări organizatorilor taberei pastorale să facă neapărat o dezinfecție generală.

Dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț a declarat că „la tabăra de la Durău s-a făcut control în luna iunie 2019, în cadrul controale tematice de început de sezon derulate în toate taberele din județul Neamț”.

Comunicatul DSP Neamț:

[gview file=”https://zch.ro/wp-content/uploads/2019/07/dsp-18-iul-focar-tabără-durau.pdf”]

 

Articolul precedentAccident în curbă
Articolul următorBărbat căzut în foc, cu arsuri grave pe corp