0:00

Gicuță Adrian Vocurek, de 22 de ani, din Răucești și Constantin Cojocaru, de 39 de ani, din Pașcani (Iași) au fost arestați marți seara sub acuzația de trafic de droguri de mare risc. Decizia Tribunalului Neamț a fost contestată imediat de ambii, așa că la Curtea de Apel Bacău se va da verdictul final.

VIDEO: Flagrant cu droguri la Târgu Neamț – arestați un tânăr din Răucești și un bărbat din Pașcani condamnat la 11 ani de închisoare pentru trafic de droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEste greu de crezut că vreunul va scăpa de arestul preventiv, câtă vreme Constantin Cojocaru (foto, sursa bzi) a fost condamnat la 11 ani și 2 luni de închisoare pentru trafic de droguri, în luna ianuarie 2021. El a fost prins în flagrant, în vara anului 2018, în timpul unei tranzacții cu cocaină chiar lângă sediul Parchetului Hârlău. Anchetatorii au dovedit că acesta aducea droguri și cannabis din occident, Spania mai ales și le vindea în județul Iași. Procesul a ajuns la Curtea de Apel Iași, după ce Constantin Cojocaru a atacat sentința și va avea un nou termen la finele acestei luni. Din luna mai el este sub control judiciar.

VIDEO: Flagrant cu droguri la Târgu Neamț – arestați un tânăr din Răucești și un bărbat din Pașcani condamnat la 11 ani de închisoare pentru trafic de droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Arestarea a survenit după un flagrant organizat de DIICOT Neamț la începutul acestei săptămâni.

VIDEO: Flagrant cu droguri la Târgu Neamț – arestați un tânăr din Răucești și un bărbat din Pașcani condamnat la 11 ani de închisoare pentru trafic de droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGicuță Adrian Vocurek (foto, sursa facebook) a fost prins de anchetatori în timp ce voia să vândă ecstasy în orașul Târgu Neamț. Aproape 200 pastile de ecstasy avea asupra lui când a fost încătușat. În urma audierii tânărului, anchetatorii au stabilit că acesta a acceptat propunerea lui Cojocaru – care era în atenția organelor judiciare – de a merge în Germania să cumpere drogurile. Vocurek a trimis apoi drogurile acasă printr-o firmă de curierat și le-a vândut amatorilor pe care i-a găsit inclusiv în orașul de sub Cetate.

DIICOT Neamț și IPJ Neamț au publicat astăzi, 17 iunie, un comunicat:

La data de 14.06.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată şi introducere în ţară de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații au achiziționat droguri de mare risc, de pe teritoriul Germaniei, pe care, ulterior, le-au comercializat către consumatori de pe raza orașului Târgu Neamț.

La data de 14.06.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Neamț au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpați, după ce acesta a ridicat de la curier un colet ce conținea 199 de comprimate de MDMA.

Din cercetări a reieșit că drogurile ar fi fost introduse în țară prin intermediul unui bărbat, de 39 de ani, care a fost depistat de polițiști, la aceeași dată, în județul Iași.

La data de 15.06.2021, Tribunalul Neamț a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași și al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Neamț și Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

(Sursa foto: bzi)

C.I.

Articolul precedentIncendiu la o hală de lemn termotratat din Târgu Neamţ
Articolul următorBătrână accidentată când traversa strada în Piatra Şoimului