Un bărbat de 38 de ani, din Pângăraţi, fiu de preot, este cercetat pentru trafic de influenţă, după ce-a cerut 3.000 de euro de la un cunoscut, căruia i-a spus că-i poate rezolva o problemă cu implicaţii penale. Cel care a consimţit să-i dea banii, sperând că-şi va recupera permisul de conducere, este un nefericit posesor de dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, infracţiune pentru care, de regulă, se dau pedepse cu executare.  Fiul preotului s-a lăudat că-i cunoaşte pe poliţiştii rutieri care instrumentau dosarul.

“Astfel, în cauză s-a reținut faptul că, în cursul lunilor aprilie-mai 2018, acesta a pretins și primit suma de 3.000 euro de la un alt suspect, cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier (conducere sub influența băuturilor alcoolice cu o alcoolemie peste 0,80 g/l alcool pur în sânge), pretinzând în mod nereal că-și va folosi influența pe lângă lucrătorii de poliție ce aveau în instrumentare dosarul, în scopul recuperării permisului de conducere”, se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Ofiţerii DGA Neamţ s-au sesizat din oficiu în acest caz şi au fost delegaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ să administreze probatoriul. Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Neamțcare au fost delegați de procuror să efectueze activități de administrare a probatoriului. Iniţial, suspectul a fost reţinut, pentru 24 de ore, după care a fost dispusă măsura controlului judiciar împotriva sa. (C.M.)