0:00

Fiscul vinde parcarea și o anexă a restaurantului Nefertiti, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cunoscut într-o vreme ca loc de bon ton pentru servitul mesei la Piatra Neamț, restaurantul Nefertiti pare să treacă prin vremuri destul de delicate, cel puțin din punctul de vedere al relațiilor dintre firma care-l administrează și Ministerul Finanțelor Publice. Acesta din urmă anunță că, în data de 17 iulie, va organiza licitație pentru vânzarea unui imobil parte a restaurantulul și a terenului din jur, în suprafață de 800 mp, ele fiind proprietatea societății SC Tyk Impex SRL din Piatra Neamț, cu sediul social pe str. Mihai Viteazu nr. 16. Firma a fost înregistrată în 1999 și îl are ca acționar și administrator pe Katmawi Mahomed Yahya. Acesta mai poate depune o contestație împotriva deciziei fiscului sau poate lăsa lucrurile să curgă firesc, mai ales că suma de la care pornește cumpărarea este foarte atractivă, chiar în contextul crizei de bani de pe piață – 273.100 lei. Trebuie să mai subliniem că suma este scutită de plata TVA-ului, lucru important pentru cei interesați de achiziție. Așa cum este el conceput și imaginile care însoțesc anunțul de pe site-ul finanțelor, pare să fie vorba doar despre o anexă a restaurantului.

O altă precizare importantă de făcut, proprietarul de la Nefertiti a înregistrat o altă firmă în anul 2010, SC Nefertiti House SRL, la aceeași adresă cu firma acum executată de fisc, în care este acționar alături de soția sa Tamara. Firma nu a avut activitate în 2012 și 2013 și pare să fie o variantă de rezervă pentru preluarea activității de la un eventual cumpărător. Mai ales că prețul poate scădea semnificativ dacă nu se prezintă nimeni la prima strigare. Și cine ar avea nevoie de o anexă și o bucată de parcare? (V.B.)

Articolul precedentDeputat Marian Enache: „Sporul natural negativ”
Articolul următorDe astăzi, revin ploile

1 COMENTARIU

  1. Restaurant de ” bon ton” ????? ::)))) Tot timpul o fost un rahat de restaurant turcesc in care manelele erau la ele acasa.

Comentariile sunt închise.