Fisc Neamţ: 30 iunie – termen-limită pentru depunerea cererii de anulare a obligaţiilor de plată accesorii datorate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Neamţ reaminteşte contribuabililor (persoane fizice sau juridice) că 30 iunie 2016 este termenul-limită pentru depunerea cererii de anulare a obligaţiilor de plată accesorii datorate.

„Prin OUG nr. 44/2015 privind acordarea unor facilităţi fiscale, cu modificările şi completările ulterioare, s-a creat cadrul legal pentru contribuabilii, persoane fizice sau juridice, să ajungă la zi cu plata taxelor şi impozitelor, beneficiind astfel de anularea obligaţiilor de plată accesorii datorate (penalităţi de întârziere; o cotă de 54,2% din dobânzi; o cotă de 77,1% din majorările de întârziere), restante la 30 septembrie 2015. În situaţia în care sunt îndeplinite condiţiile pentru a putea beneficia de anularea unor cote părţi din obligaţiile fiscale accesorii, dar nu se depune cererea de anulare până la data de 30 iunie 2016, inclusiv, se pierde dreptul de a beneficia de aceste facilităţi, chiar dacă s-a notificat intenţia de a beneficia de acestea, în conformitate cu prevederile art.7 din OUG nr.44/2015 (cu termen de depunere 31 martie 2016)”, potrivit unui comunicat de presă al AJFP Neamţ.

30 iunie 2016, inclusiv, este si termenul-limită pentru achitarea cotei de 45,8% din dobânzile aferente obligaţiilor de plată principale restante la 30 septembrie 2015, inclusiv, administrate de ANAF. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCui mai acordă statul facilităţi fiscale
Articolul următorNeamţul pierde subprefectul * Bacăul are subprefect nou
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.