Relaxarea măsurilor sanitare nu a adus și mult așteptata relansare a activității economice. Cel puțin nu din prisma găsirii muncitorilor specializați în meserii de care firmele din județul Neamț au mare nevoie.

Sute de locuri de muncă destinate persoanelor calificate pentru construcții și domeniile conexe, horeca, industria lemnului și a mobilei, în panificație sau chiar și în confecții sunt oferite săptămânal celor care vor să se angajeze. Prea puține, însă, se ocupă, deși încă este vară și unele firme chiar oferă pachete salariale motivante.

În zona Roman sunt în continuare cele mai multe joburi disponibile din județ, inclusiv pentru necalificați sunt câteva zeci de posturi. Cu puține excepții, sunt aceleași 335 de oferte de angajare anunțate pe final de august. Aceeași situație și în zona Piatra-Neamț, deși sunt mai multe joburi (137) față de săptămâna trecută (116), sunt cam aceleași firme care angajează. Cât privește oferta din zona Târgu Neamț, lucrurile stau și mai prost: sunt aceleași 65 de joburi, câteva și pentru ingineri, de la aceleași firme care căutau și săptămâna trecută să angajeze. Cei care nu au plecat la muncă în străinătate și vor un loc de muncă acasă pot cere detalii la numărul de telefon 0233.237780 al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Neamț.

C.I.

Articolul precedentSpitalul Județean Neamț are focar covid în plin control al DSP Neamț
Articolul următorAsociația Drumurile Bistriței anunță deschiderea apelurilor de selecție pentru două măsuri