0:00

Finanțe 2022: titluri de stat la cea mai mare dobândă de la lansarea programului Tezaur, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe luni, 7 februarie, românii pot cumpăra titluri de stat ediția Tezaur la dobânzi extrem de avantajoase. Ministerul Finanțelor a emis pentru luna în curs titluri pe 1, 3 și 5 ani, la care oferă dobânzi anuale de 4,50%, 5% și 5,35%, cele mai mari de la lansarea programului, precizează un comunicat remis redacției. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Investiția în titluri de stat se dovedește a fi cea mai rentabilă și deocamdată cea mai sigură. O dovedește apetitul tot mai crescut al românilor care au ales să-și folosească economiile în cumpărarea masivă de titluri de stat – peste 5 miliarde lei numai anul trecut, arată datele oficiale.

Finanțe 2022: titluri de stat la cea mai mare dobândă de la lansarea programului Tezaur, ZCH NEWS - sursa ta de informații „Anul trecut, mai mult de 114 mii de români au investit peste 5 miliarde lei în titlurile Tezaur – o sumă record de la lansarea programului. Românii au încredere în bonitatea statului român, iar faptul că din ce în ce mai mulți bani sunt încredințați pentru economisire confirmă acest lucru” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Calendarul acestei emisiuni stabilește că instrumentele pot fi cumpărate între 7-24 februarie 2022, online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual. „Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/ghid-tezaur-online și https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/tezaur-online”, precizează MFP.

Titlurile pot fi cumpărate de la oricare Trezorerie a Statului în perioada 7-25 februarie. Dar și de la oficiile Poștei Române, între 7-24 februarie pentru mediul urban și 7-23 februarie la cele din mediul rural.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secțiunea Datorie publică , www.posta-romana.ro, potrivit MFP.

C.I.

Articolul precedentFOTO: Tragedie – un bărbat a murit în incendiul provocat de jarul căzut din sobă
Articolul următorVideo: Imagini de la incendiul de proporții de la Oglinzi