primaria iasiDupă ce a tăiat aproape toţi teii din centrul oraşului, Primăria municipiului Iaşi se gândeşte să-i şi replanteze.

Desigur nu din proprie iniţiativă, ci în urma presiunii publice. Locuitorii au votat masiv pentru ca zona pietonală din centrul oraşului să aibă din nou teii de altădată, astfel că plantarea va începe în noiembrie, anunţă stiri.tvr.ro.

Aproape 150 de tei umbreau aleile bulevardului central din Iaşi acum doi ani şi jumătate. Acum sunt doar salcâmi japonezi pe pietonalul creat de primărie. Toţi teii au fost tăiaţi.

A fost o greşeală, au recunoscut autorităţile care au cerut locuitorilor să spună dacă vor ca teii să fie replantati. Răspunsul consultării publice a fost zdrobitor: 94% au cerut arborii înapoi. Plantarea va începe peste două luni. Iniţial, vor fi o sută de puieţi de tei.

Primăria cheamă voluntarii în ajutor pentru plantarea puieţilor de tei, ca să-şi poată reduce costurile. Nu spune însă de câţi bani este nevoie pentru a corecta greşeala făcută în 2013. (ZCH NEWS)

Articolul precedent28 septembrie – Ziua mondială de luptă împotriva rabiei
Articolul următorANM: Ploaia nu ne lasă-n pace nici marţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.