Astăzi, 31 decembrie, în județul Neamț au fost confirmate pozitive la coronavirus încă 25 de persoane, numărul total de cazuri fiind de 10.944. Incidența infectărilor pe ultimele două săptămâni a continuat să scadă și este de 0,93 la mie astăzi, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În Spitalul Județean de urgență Piatra-Neamț erau internați 145 de pacienți pozitivi, dintre care 9 în ATI și doar unul nu era conectat la ventilatorul mecanic. Pentru alți 37 de pacienți nu veniseră rezultatele testelor.

S-au înregistrat în total 286 de decese la pacienți pozitivi și cu alte boli și 7.631 de persoane au fost declarate vindecate, potrivit ultimelor date publicate acum o săptămână de Direcția de Sănătate Publică Neamț.

În ultima perioadă, pe fondul scăderii testărilor, s-au înregistrat tot mai puține cazuri noi, astfel că doar în 8 localități mai sunt persoane infectate, pe final de an 2020. Cele mai multe cazuri sunt tot în comunele Tupilați și Drăgănești, iar municipiul Piatra-Neamț a coborât la o rată de 1,78 la mie. Incidența cazurilor în aceste localități, transmisă astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

31dec rata prefectura

În țară, astăzi au fost raportate 4.322 de cazuri noi după efectuarea a 21.528 de teste. În spitale sunt internați 9.124 de pacienți pozitivi, dintre care 1.130 în ATI.

De ieri și până astăzi s-au mai înregistrat 171 de decese, un număr în continuare mare. Pacienții erau „internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 40 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 54 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 59 decese la categoria de peste 80 de ani. 

166 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 4 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent”, potrivit GCS  .

C.I.

Articolul precedentNemțean prins „zburând” cu peste 100 km/h și extrem de băut
Articolul următorUn băiețel a fost rănit grav de o mașină, el mergea cu uratul

1 COMENTARIU

  1. La multi ani! Sa aveti un an cu multa sanatate si mullte realizari.
    Va rog sa nu va suparati ca insist cu intrebarea : De ce nu exista concordanta intre datele afisate la nivel national si ce comunicate de dvs?
    Nivel national jud Neamt 224 decese, la dvs „‘S-au înregistrat în total 286 de decese la pacienți pozitivi și cu alte boli” . Parca e prea mare diferenta
    Multumesc.

Comments are closed.