Fetele de la Unic, învinse de „bunicuţele” care joacă din pasiune, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎnceput nefast pentru voleibalistele de la Unic Piatra Neamţ în noua ediţie de campionat a Diviziei A1. Ele au fost învinse pe teren propriu cu 3-0 (18, 13, 20) de Dinamo Bucureşti, una dintre echipele care aspiră la un loc pe podium în actuala stagiune. Hambele şi compania au jucat cel mai slab în setul al doilea, când au fost conduse cu 11-0. De remarcat că la Dinamo, trioul Mincă (45 ani) – Marcovici (43 ani) – Ştefan (35 de ani), în ciuda vârstei înaintate, încă face legea pe teren. Pentru Unic au evoluat: Pintea (Andreica) – Hambele, Buz, Dancu, Lăpuşneanu, Bobi şi Ciucu-libero.

„O victorie de moral. Îmi doresc ca aceste fete să fie sănătoase pentru că avem doar şapte – «7 samurai», «7 magnifici» – cum vreţi să le ziceţi.  Important e să jucăm volei şi să avem parte de arbitraje bune. Am avut emoţii, nu sunt maliţios, nu glumesc, chiar înainte de joc am luat un Distonocalm, în ciuda faptului că mă aflu în «fenomen» de 25 de ani” – Marian Ştefan, team-manager Dinamo.

„E o victorie frumoasă, mai ales că nu am pierdut niciun set. Nivelul voleiului românesc a scăzut destul de mult în ultimii ani. Campionatul primei divizii a crescut însă nu datorită valorii jucătoarelor autohtone, ci a voleibalistelor străine. Am 45 de ani, de vreo doi ani încerc să mă las, însă în momentul de faţă joc din pasiune. Nu e vorba de bani, e doar pasiune” – Daniela Mincă, ridicătoare Dinamo.

„Dacă am fi câştigat primul set, ne-ar fi fost mult mai uşor să ne ducem spre o victorie astăzi. Dinamo a învins pe greşelile noastre” – prof. Miahela Voivod, antrenoare Unic.

Spre deosebire de fete, voleibaliştii de la VCM-LPS Piatra Neamţ n-au venit chiar cu mâna goală din deplasarea de la Steaua Bucureşti. Ei au fost învinşi în 4 seturi, după ce au fost conduşi cu 2-0. Mai clar, au pierdut cu 1-3 (19, 18, -21, 20) pe terenul unei formaţii care a avut în sextetul de bază 5 jucători străini şi un român – Ciprian Matei – fostul coechipier al pietrenilor. La VCM-LPS au jucat: Răileanu, Florea, Veber, Boiko, Laza, Dragomir, Shimansky, Ursachi şi Iosif.

„Am întâlnit un adversar deosebit de valoros care are o mulţime de jucători străini în echipă. Din păcate e greu să te baţi cu astfel de echipe în care s-au investit o grămadă de bani. Totuşi le-am smuls un set şi ne bucurăm”, a spus Constantin Niţă, directorul executiv al echipei VCM-LPS.

În runda următoare, VCM-LPS are meci acasă, miercuri, 19 octombrie, cu Tricolorul Ploieşti, iar fetele de la Unic primesc, joi, 20 octombrie, vizita campioanei Volei Alba Blaj. (Ana MOISE; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)

Articolul precedentLIGA A IV-A: Teiul şi-a onorat poziţia în clasament!
Articolul următorPrima ninsoare a lăsat 19 localități fără curent și a rupt 7 arbori
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.