0:00

Festival Internațional de Gătit în Aer Liber, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În prima parte a lunii octombrie, municipiul Roman urmează a fi gazda unui festival internațional dedicat mâncărurilor tradiționale, inițiat de societatea “Agrana – Zahăr Mărgăritar”. Cupa Moldovei s-a ținut în primii doi ani la Iași, iar acum organizatorii au decis să mute competiția la Roman, aici unde compania deține și cea mai puternică fabrică de prelucrare a sfeclei de zahăr din România. Anunțul a fost făcut în primăvară, iar primarul Laurențiu Leoreanu a confirmat faptul că evenimentul se va ține. “Va fi unul dintre cele mai frumoase evenimente culinare din Europa, cu prezență națională și internațională. Din discuțiile purtate cu reprezentanții companiei, sperăm ca el să fie mutat definitiv la Roman, pentru a deveni un brand al locurilor și un element de încurajare a vieții socio-economico-culturale a municipiului. O astfel de activitate înseamnă o promovare și un plus în dezvoltarea municipiului”, a declarat edilul.

La Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber sunt invitați, pe lângă specialiști culinari din România, și maeștri bucătari recunoscuți la nivel internațional. Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesioniști, ce au mai participat și la alte competiții gastronomice și au experiență în acest domeniu, cât și amatorilor care gătesc din plăcere și vor să facă parte din această minunată experiență. Organizatorii vor pregăti cursuri de gătit, iar gospodinele se pot întrege pentru titlul de “master chef”.

Conform primelor detalii, din Roman și din Iași vor participa câte două echipe, iar din Vaslui, Banat, Făgăraș, Bihor, Târgu Mureș, Arad și Dobrogea – câte o echipă. Alte trei echipe vor veni din Muntenia și tot atâtea din Cluj. Fiecare echipă va avea un coordonator care va găti diverse rețete, specifice zonelor din care provin. Alături de echipele românești, vor fi invitate echipe din Germania, Croația, Israel, Republica Moldova, Albania și Serbia. De asemenea, la Roman va fi amenajat, în aer liber, un muzeu al obiectelor țărănești. (C. MATEI)

Articolul precedentVremuri mai bune
Articolul următorAncheta noastră: Grupul de la Durău, după 20 de ani