Ediția din acest an, a XXIV-a, a Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice- Bacău Fest Monodrame, organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”, se desfășoară în perioada 15-22 aprilie. Pe lângă Concursul de Dramaturgie – Monodramă, care marchează ediția nr. 5 și spectacolele în afara concursului, sunt pregătite workshop-uri adresate copiilor, adolescenților și adulților și lansări de carte.

Din juriul monodramelor, care judecă opt recitaluri, alături de Liviu Dospinescu (Canada) și Nina Mazur, face parte marea doamnă a teatrului și filmului românesc Coca Bloos (foto). Este de loc din Piatra Neamţ şi a jucat ani buni la Teatrul Tineretului. Are programată o întâlnire de „Mărturisiri cu publicul” în seara zilei de sâmbătă, 21 aprilie, la Sala Mare a teatrului.

La secțiunea de dramaturgie, unde au rămas în concurs doar trei texte din 23 înscrise, juriul este alcătuit din Monica Andronescu, Doru Mareș și Elise Wilk. Premiul onorific „Ştefan Iordache” este acordat de elevi din liceele Bacău, iar Premiul „Actori pentru Actor – Dinu Apetrei”, de actorii din Teatrul Municipal „Bacovia”.

Programul festivalului este disponibil pe site-ul teatrului. Biletele au fost puse în vânzare începând de luni.

Câteva recomandări care au legătură cu Piatra Neamţ şi sensibilităţile teatrale ale pietrenilor sunt prezentate AICI. (Viorel COSMA)

Articolul precedentCursuri de competenţe antreprenoriale la Camera de Comerţ Neamţ
Articolul următorFOTO Trafic blocat în Piatra Neamţ de sărbători și asfaltări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.