Târgul culinar a fost, fără doar și poate, atracția celei de-a doua zi a festivalului. Pensiunile din cadrul Asociației „Valea Ozanei” prezente la festival s-au întrecut în a câștiga târgul culinar „Ceaunul Fermecat” cu cele mai originale rețete tradiționale. În urma degustării produselor preparate la ceaun de către pensiuni, juriul a decis: locul I, Pensiunea „Afetelor” cu preparatul alivenci, locul al II-lea, Pensiunea „Carol” cu sărmăluțe și locul al III-lea, Pensiunea „Aristocratis” cu chiseliță.

După atâtea degustări, cei prezenți la festival au putut urmări un turnir cavaleresc în care cavaleri și-au arătat măiestria în mânuirea sabiei și a arcului în fața mai multor domnițe.

Terasele au fost pline, a fost lume cu zâmbetul pe buze, lumea a căutat să se bucure și să participe.

Duminică, ultima zi a festivalului târgnemțenii sunt invitați la ora 16.00 la Casa Culturii „Ion Creangă” pentru a participa la o expoziție grafică realizată de Angelica Luca, angajată a Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Târgu-Neamț. Tot astăzi, cavalerii și domnițele vor încerca să ofere alte momente de neuitat celor prezenți la festival.

Spre seară, în incinta Cetății Neamțului, va avea loc un concert al Cimpoierilor de Transilvania, urmat de unul marca ”Mike Godoroja and Blue Spirit”. La ora 21.45 va avea loc închiderea festivalului /pecetluirea hrisoavelor și o paradă cu retragerea de torțe.

C.T. STURZU