ciine hingheriStocurile de vaccin antirabic și antitetanos ale Institutului “Matei Balș” s-au epuizat, a declarat luni, 23 noiembrie, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Cătălin Apostolescu.

“Este o sincopă pe termen mai lung, pentru că Ministerul Sănătății renegociază prețul cu producătorii de vaccin. Nu numai pentru antirabic este valabilă această problemă, pentru toate produsele biologice. Până nu se încheie procedura de renegociere a prețului, noi nu putem să îl cumpărăm. Noi avem bani, ei îl au în depozit (n.r. — vaccinul), dar nu putem să îl cumpărăm. Această problemă ține de aproximativ două luni”, a explicat medicul.

Potrivit acestuia, Institutul a folosit vaccin din stocurile pe care le avea, însă acestea s-au epuizat. “Noi am mers până acum pe stocurile pe care le aveam, însă au început să se epuizeze”, a precizat Apostolescu.

Institutul “Matei Balş” este singurul furnizor pentru aceste vaccinuri extrem de importante în condiţiile în care, în România, problema câinilor fără stăpân este una nerezolvată. (ZCH NEWS)

Articolul precedentConcursul Internaţional de Interpretare Muzicală EMANUEL ELENESCU – ediţia a XXV-a
Articolul următorAlexandru Ţibulcă condus pe ultimul drum
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.