elenescu afisCentrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ, în parteneriat cu Liceul de Artă “Victor Brauner” Piatra-Neamţ, organizează, între 26 şi 28 noiembrie, ediţia a XXV-a a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală “EMANUEL ELENESCU”.

Această veritabilă sărbătoare a muzicii pietrene le va permite elevilor de la mai multe instituţii şcolare ca, timp de trei zile, să-şi demonstreze măsura talentului în arta interpretării muzicii.

Secţiunile concursului sunt în număr de 6: instrumente de suflat din lemn, instrumente tradiţionale, instrumente de suflat din alamă şi percuţie, canto clasic, instrumente cu coarde şi muzică de cameră.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 26 noiembrie, de la ora 18:00, în sala “Calistrat Hogaş” a CJ Neamţ. Cu acest prilej, va avea loc şi un concert extraordinar al cvartetului Voces. Vineri şi sâmbătă, cu începere de la ora 9:00 se va derula concursul pe secţiuni. Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 18:30, în aceeaşi sală a CJ Neamţ va avea loc Gala Laureaţilor.

Născut la 8 martie 1911, la Piatra-Neamţ (decedat la 17 iunie 2003), Emanuel Elenescu face parte din galeria marilor artişti ai României. Personalitate complexă, el a fost un dirijor prestigios şi, în aceeaşi măsură, un compozitor prodigios. În acelaşi timp, a fost şi un pedagog recunoscut în domeniul componisticii şi al dirijatului. Alături de instituţiile organizatoare se vor mai afla şi Ministerul Educaţiei, Consiliul Judeţean Neamţ, Consiliul Local şi Primăria Piatra Neamţ, Inspectoratul Şcolar Neamţ şi Fundaţia “FRIENDSHIP AMBASSADORS ROMÂNIA”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentANM: Ninsori consistente la munte în următoarele două săptămâni
Articolul următorStoc epuizat de antirabic şi antitetanos la Institutul Matei Balș!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.