lemne drujbaPentru că, în fiecare sezon rece, nevoia de lemne îi împinge pe unii la furat prin păduri, poliţiştii au intensificat controalele atât în trafic, unde verifică autovehiculele care transportă lemn, cât şi direct în codri.

În timpul unei astfel de acţiuni, agenţii de la Secţia Rurală nr. 9 Ion Creangă au găsit 3 bărbați și o femeie, cu vârste între 31 și 71 ani, domiciliați în comunele Bozieni și Ion Creangă care tăiau cu drujba mai mulţi copaci nemarcaţi. Lemnul a fost confiscat, iar tăietorilor li s-au dat amenzi.

După ce-au plecat din pădure, aceiaşi polițiști au depistat pe DC 75, în comuna Oniceni, un bărbat de 44 ani din Gâdinți, care conducea o autoutilitară încărcată cu 4,5 mc lemn de salcâm, fără a deține aviz de însoțire.

„Toate persoanele au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.300 lei iar masa lemnoasă , aproximativ 6mc, a fost confiscată și predată autorităților silvice”, se precizează în comunicatul Poliţiei Neamţ.

La rândul lor, poliţiştii din Grințieș, au oprit o autoutilitară care circula pe DN 15 şi era condusă de un bărbat de 41 ani din localitate. Omul nu avea documente de însoţire pentru cantitatea de 5,44 mc lemn fag pe care o transporta, aşa că a fost amendat şi a rămas fără încărcătură. Aceleaşi măsuri au fost luate şi faţă de un bărbat de 41 de ani din Broşteni care conducea un camion cu remorcă, încărcat cu 54,64 mc cherestea prin Poiana Largului şi nu avea actele în regulă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentCarambol la Dumbrava Roşie! Accident mortal la Roznov!
Articolul următorACTUALIZARE Dacian Cioloş a modificat nominalizarea la Sănătate! LISTA MINIŞTRILOR!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.