0:00

Femeie prinsă de un jandarm cu mâna în buzunarul altei femei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn jandarm din Piatra-Neamț, care s-a mai remarcat și cu alte ocazii, a prins o hoață de buzunare, în timp ce se afla la cumpărături.

„Marţi, 20 decembrie, în jurul orei 16, plutonierul major Florin Ilaşc, subofiţer în cadrul Detaşamentului 1 Mobil, aflându-se în afara serviciului, a prins în flagrant o femeie, care a sustras un telefon mobil din buzunarul altei femei”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț.

„Subofiţerul a mers la cumpărături cu soţia sa la un magazin de pe bulevardul Decebal din municipiul Piatra Neamţ, iar când a observat că o femeie a introdus o mână în buzunarul unei persoane, acesta a prins femeia de braţ, şi-a declinat identitatea şi calitatea de jandarm, după care a solicitat sprijin prin sistemul 112”.

Până să vină polițiștii, au apărut un bărbat și o femeie, care au încercat s-o agreseze pe hoața de buzunare, așa că jandarmul a trebuit s-o protejeze. Subfițerul o remarcase pe femeia care furase telefonul cu două zile mai devreme, când se afla la Târgul de Crăciun, și i s-a părut că are un comportament suspect.

„Subofiţerul a fost felicitat de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi a fost dat drept exemplu demn de urmat în astfel de situaţii”, a mai precizat lt. Marius Gămănuț.

„Acţiunea colegului nostru este una corectă, lucru ce presupune atât corectitudine faţă de societate şi semeni, cât şi corectitudine în îndeplinirea obligaţiilor, chiar şi în afara serviciului”.

În ziua de 16 iulie a anului trecut, în jurul orei 15:00, acelaşi jandarm, care se afla în concediu de odihnă, a găsit 1.000 de lei în fanta unui bancomat și i-a predat la bancă. După câteva ore, femeia care îi uitase acolo a fost identificată și i-a recuperat. Era salariul soțului ei pe o lună întreagă. (C.M.)

Articolul precedentJoi la Târgul de Crăciun Piatra Neamţ
Articolul următorEvocare Nicolae Labiș la Biblioteca „Kirileanu”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.