nicolae-labisBiblioteca Judeţeană „GT Kirileanu” Neamţ marchează 60 de ani de la trecerea în veșnicie a poetului Nicolae Labiș, oferind în dar cititorilor răvașe cu versuri ale celui care, pe 22 decembrie 1956, la doar 21 de ani, lăsa literaturii române, o moștenire fundamentală.

Cititorii Bibliotecii „Kirileanu” sunt invitați să-l redescopere pe Nicolae Labiș și, în același timp, să se reapropie de valențele poeziei la superlativ.

„Nicolae Labiş reiterează mitul poetului veşnic tânăr, prin operă şi destin rămâne o uimire şi un mister pentru întreaga noastră literatură. Pe linie maternă Labiş este, practic, nemţean, mama lui este născută la Topoliţa, poetul însuşi şi-a petrecut multe vacanţe la bunicii materni. Pe cei care vibrează la poezia lui Nicolae Labiş îi îndemn să intre pe site-ul bibliotecii noastre să vadă sau să revadă filmul manifestării de anul trecut, când am avut invitată pe sora poetului, doamna Margareta Labiş, care a făcut mărturisiri determinante despre opera şi destinul celui care ne-a lăsat o moştenire literară inegalabilă” – Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFemeie prinsă de un jandarm cu mâna în buzunarul altei femei
Articolul următorFOTO Preotul Constantin Necula: Hristos ne iubește mai mult decât ne închipuim noi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.