Femeie însărcinată coborâtă de salvamontiști de pe Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSalvamontiștii nemțeni au avut o misiune mai inedită ieri, 9 octombrie, ei fiind nevoiți să intervină pentru a coborî de pe Ceahlău două turiste din Iași, una din ele în ultima lună de sarcină, iar cealaltă însoțită de copilul ei de numai 2 ani. Mama era în stare de epuizare, iar femeia însărcinată a făcut o criză de panică.

Salvamontiștii le-au coborât din zona Chica Fântânele, după ce le-au acordat primul ajutor, până în stațiunea Durău, de unde acestea urmau să plece spre Iași.

Femeile nu erau, evident, pregătite pentru provocările unei ascensiuni pe munte, nici din punctul de vedere al echipamentului, nici fizic sau mental.

Pentru a marca acest lucru, Salvamont România a adăugat faptul că „temperatura actuală la acea altitudine este de -2 grade, iar la Vârful Toaca de unde coborau tinerele este de -6 grade”.

Angela Croitoru

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentMinistrul Sorin Cîmpeanu: Decizia de trecerea cursurilor în online, dacă nu sunt condiții, este și acum la îndemâna școlilor
Articolul următorIncendiu la un cămin studențesc, o femeie a suferit arsuri la față
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.