Femeie încarcerată, pentru că a condus beată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie, de 32 de ani, din Roman a fost escortată la Penitenciarul Bacău, în ziua de 10 iunie, în baza unui mandat de executare a unei pedepse de un an şi 4 luni de închisoare.

Ea a fost condamnată de Judecătoria Roman „pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, însă ceea ce i-a agravat situaţia juridică a fost faptul că era beată.

„În fapt, la data de 26 iunie 2014, a condus un autoturism fără a avea permis de conducere, iar la momentul prelevării mostrelor biologice avea o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, a precizat subcomisarul Constantin Irina, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ

Cei care încă mai cred că nu e „mare lucru” să se urce la volan după ce-au băut două, trei beri ar face bine să ţină cont de faptul că orice infracţiune rutieră comisă sub influenţa alcoolui este considerată circumstanţă agravanta. Iar magistraţii pronunţă pedepse cu executare pe bandă rulantă în astfel de cazuri. În campaniile preventive derulate de poliţişti se foloseşte des îndemnul de a apela la un prieten sau de a lua un taxi. Până la urmă 10 lei poate fi preţul unui an de libertate. (C.M.)

Articolul precedentExpoziţia Şcolii Populare de Arte Piatra-Neamţ la Galeria ERA
Articolul următorArme deţinute ilegal, descoperite de poliţişti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.