După ce un cetăţean chinez s-a ales cu dosar penal pentru că vindea produse contrafăcute, o femeie de 50 de ani, din Piatra-Neamţ, a fost găsită de poliţişti făcând acelaşi lucru.
“La data de 7 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Neamţ au acționat pe linia prevenirii şi combaterii contrafacerii de mărfuri”, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. “La o societate comercială din Piatra Neamț, administrată de o femeie de 50 de ani, polițiștii au identificat 130 de articole, respectiv jucării și rechizite școlare, care aveau mărci identice cu mărcile înregistrate pentru articole similare, în valoare de peste 4.000 de lei”.
La fel ca în cazul chinezului, femeia nu avea contracte de licenţă cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate. Poliţiştii au ridicat toate produsele, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute, şi i-au deschis femeii un dosar penal pentru “punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.
C.M.