minori infractoriPoliţiştii din Roman au reuşit să-i identifice şi să-i prindă pe membrii unui grup de infractori minori care se ocupau cu spargeri din locuinţe.

Dintre cei 6 membri ai grupării doar 3 au vârsta de 14 ani, doi au 13 ani, iar „mezinul” are doar 12 ani.

În noaptea de 27 spre 28 august, ei au pătruns într-o casă din oraş, dar au făcut zgomot şi au trezit proprietara. Ca să-şi asigure scăparea, au lovit-o, după care au fugit, fără să fure nimic.

„Cei trei suspecți cu vârste de 14 ani au fost reținuți pentru 24 ore, iar la data de 5 septembrie, Judecătoria Roman a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 zile pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de tâlhărie calificată”, a precizat comisarul Constantin Irina, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ.

Tot în Roman, un tânăr de 23 de ani din Secuieni, a fost jefuit, pe 5 septembrie, ziua în amiaza mare. El a reclamat la poliţie că un puşti i-a furat portofelul în timp ce se afla la cumpărături. Semnalmentele redate de tânăr i-au ajutat pe poliţişti să ajungă la autor – un minor de 13 ani. Portofelul a fost recuperat, dar nu şi banii (350 de lei). Pentru că nu are încă vârsta la care răspunde penal, hoţul este cercetat în stare de libertate. (C. MIRCEA)

Articolul precedentAlegătorii la numărătoare
Articolul următorFirmă cercetată penal, pentru că scotea balast din râu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.