pietricica turism

O descoperire macabră, făcută de un sătean din Dragomirești la sfârșitul anului trecut, a devenit subiect de anchetă pentru polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale. Este vorba despre cadavrul unei femei, găsit într-o fântână care nu mai fusese folosită de câțiva ani. O ceartă dintre doi vecini, care foloseau aceeași fântână, a fost motivul pentru care unul dintre ei a trebuit să caute altă sursă de apă și așa a ajuns să curățe fântâna în care a găsit cadavrul. Imediat ce s-a dat alarma au început cercetările, dar și speculațiile, mai ales că femeia nu mai avea cap și nici palme și degete la picioare. La câteva zile după găsirea cadavrului, fapt care s-a întâmplat pe 29 decembrie 2018, scafandrii au făcut câteva scufundări în fântână și au găsit craniul, iar polițiștii au stabilit cine este femeia.

”Este vorba despre o tânără, care avea 33 de ani la data dispariției, în ianuarie 2015”, a declarat comisarul Răzvan Oniea, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Neamț.

Anchetatorii au stabilit că femeia în cauză s-a mutat la un bărbat din Dragomirești și s-a cununat religios cu acesta, însă nu se înțelegea deloc cu el. Cu câteva zile înainte de dispariție i-a spus nașei sale de cununie că a avut o viață chinuită, pentru că a crescut la casa de copii, dar nu vrea să fie chinuită și în căsnicie, așa că-și va face ”o samă”. A ales o fântână care fusese în stradă până prin 2013-2014, când proprietarii casei în dreptul căreia se afla puțul au murit. Cel care a cumpărat casa a refăcut gardul și a împrejmuit și fântâna, după care i-a pus un oblon. Cum n-a locuit nimeni în gospodăria respectivă, nici fântâna n-a fost folosită. Femeia știa toate detaliile și probabil de aceea a și ales fântâna respectivă, ca să nu fie găsită imediat. Și, iată că, dintr-o întâmplare, după 4 ani, cadavrul a fost descoperit și va fi, în sfârşit, înhumat. (C.M.)