A doua săptămână a anului 2019 a adus şi primele temperaturi extrem de scăzute în Neamţ. Conform ISU Neamţ, marţi dimineaţă, 8 ianuarie, la ora 6:00, s-au înregistrat temperaturi mai mici de -10 oC în principalele localităţi urbane ale judeţului:

Punct măsurare Temperatură aer (oC) Viteza vântului

(m/s)

Grosimea stratului de zăpadă (cm)
Piatra Neamț -12,6 1,9 8
Roman -11 2,1 8
Târgu Neamț -12,4 1,2 5
Vf. Toaca -18 7,0 62

Din aceste motive, ISU Neamţ a fost nevoită să adopte cel puţin două măsuri preventive: „au fost informate persoanele responsabile de pregătirea centrelor de asistenţă socială pentru primirea persoanelor fără adăpost” şi „au fost executate două misiuni de patrulare pentru identificarea şi transportul persoanelor fără adăpost”.

Dimineaţă geroasă în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin fericire, „nu sunt drumuri naţionale sau judeţene blocate/închise, circulaţia desfăşurânduse în condiţii de iarnă”. „Secţia Neamţ a CNADR a acţionat cu 10 lucrători şi 10 utilaje pentru răspândire de material antiderapant pe toate drumurile naţionale din judeţ pentru menţinerea viabilităţii acestora. Au fost răspândite 8 tone de sare şi 200 kilograme de clorură de calciu. (…) Utilajele SC DRUPO S.R.L. şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 52 lucrători şi 30 utilaje pentru răspândire de material antiderapant”, potrivit ISU Neamţ. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPolonezul care s-a urcat cu TIR-ul pe separatoarele de sens era beat
Articolul următorFemeia găsită într-o fântână din Dragomirești era dispărută de 4 ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.