aleho
heidelbergcement

Ziua de marți, 2 aprilie, a avut mai mult de 3 ceasuri rele, cel puțin din punct de vedere al incendiilor, care au pârjolit cam 15 hectare de vegetație în diverse localități din județ. De departe, cel mai periculos a fost incendiul de la Scăricica, un sat care face parte din comuna Alexandru cel Bun.

Incendiul s-a propagat la anexele unei gospodării învecinate, unde au ars o magazie de lemne cu suprafața de aproximativ 100 metri pătrați, realizată din lemn cu învelitoare din draniță, acoperișul bucătăriei de vară pe o suprafață de circa 30 metri pătrați, 30 metri cubi lemn de foc, unelte de uz gospodăresc depozitate în magazie și 10 metri liniari gard din lemn”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Pompierii au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la locuința aflată în imediata apropiere. Scânteile purtate de vânt au aprins litiera și vegetația uscată din fondul forestier aparținând Ocolului Silvic Vaduri, aflat la o distanță de aproximativ 200 metri față de anexele incendiate, unde au ars litiera, vegetația uscată și cioate uscate pe o suprafață de 5 hectare”.

Femeia care și-a curățat curtea și a dat foc resturilor vegetale, deși vântul sufla cu putere, a fost amendată de pompieri. În privința cuantumului amenzii, povestea este la latitudinea contravenientului, așa cum stabilește legea. În sensul că amenda este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei, dar persoana sancționată are dreptul ca, în termen de 15 zile, să plătească jumătate din minim. Abia dacă nu face acest lucru, agentul constatator stabilește cu cât anume să o amendeze.

În altă ordine de idei, femeia în cauză s-a ales cu dosar penal pentru distrugere prin incendiere și, drept consecință, va fi obligată să achite prejudiciul produs vecinului ei. Iar suma nu este de neglijat pentru un om de rând: 30.000 de lei. Prețul unei scântei… (C.M.)

2 COMENTARII

Comments are closed.