Vasile Miriuta, Victor Asamoah si staff-ul administrativ al Ceahlaului

Antrenorul Vasile Miriuţă a făcut din Ceahlăul o echipă redutabilă, ce a realizat pe teren propriu câteva victorii reconfortante, cu Corona, Concordia și Oțelul, dar și o victorie smulsă cu multă transpirație, celor de la Pandurii Târgu Jiu. În deplasare, grație unei pregătiri fizice bune, echipa pietreană acoperă bine terenul, jucătorii fac un travaliu impresionant și formația pregătită de Vasile Miriuță e greu de învins.

Atacul și apărarea sunt în top

Atacul poate fi socotit unul bun, al cincilea din Liga I, apărare şi mai bună, a treia din prima divizie, cu numai 7 goluri primite, în 10 etape. Aceasta este trupa Ceahlăului pe care Vasile Miriuţă a ridicat-o la rang de formaţie ”greu de bătut” la nivelul fotbalului intern. Şi, mai presus de orice, moldovenii fac legea pe gazon contra oricărei echipe ce vine la Piatra Neamț. Vârfurile Golubovici, Jula şi Constantinescu ”curentează” apărările formațiilor vizitatoare, Dumitraş şi Chitoşcă ”alimentează” jocul ofensiv cu centrări şi pun presiune pe flancuri. “Trebuie să construim în continuare, cred că sîntem pe un drum bun. Mă bucur că echipa noastră a ajuns apreciată. Mă bucur şi că am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu absolut oricine din acest campionat”, a declarat Vasile Miriuță. “Stăm bine deocamdată, în prima jumătate a clasamentului, dar să nu ne aruncăm aiurea cu laude şi cu obiective! Măcar să facem mai mult decât a reuşit Ceahlăul în ultimii ani”, a declarat, la rândul lui, atacantul Emil Jula.

Revelația turului de campionat

 Pe de altă parte, specialiștii socotesc Ceahlăul ca fiind revelația actualului tur de campionat în Liga I. Celebrele punguţe cu vitamine, despre care mai mulţi oameni de fotbal din România susţin că au făcut-o campioană pe Steaua, au ajuns şi la Piatra Neamţ. Odată cu pungile de vitamine, Ceahlăul a schimbat metodele de pregătire, începând din această vară, cu sprijinul lui Victor Asamoah, preparatorul fizic venit din Germania la dorința antrenorului Vasile Miriuță. Fotbaliștii Ceahlăului se vitaminizează precum vicecampionii Europei. La Borussia Dortmund se utilizează marfa aceluiași producător de substanțe care aduc un plus de energie jucătorilor. Faptul că la Ceahlăul se folosesc astfel de energizante iese în evidență în timpul celei de a doua reprize.

Cristi SOROCEANU

Foto: Gelu CRĂCANĂ