iorgulescu si corleone

* clubul nemţean l-a propus pe Gino Iorgulescu la şefia LPF

Ceahlăul Piatra Neamț l-a propus pe Gino Iorgulescu la șefia Ligii Profesioniste de Fotbal. Propunerea a fost motivată de Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al Ceahlăului, prin faptul că dorește ”mai multă transparență”.

Pinalti vs. Corleone

Deşi iniţial erau buni prieteni, relațiile dintre Dumitru Dragomir şi Gheorghe Ştefan s-au răcit în timp. După mai mulţi ani în care a stat în umbră, fostul preşedinte al lui FC Naţional a ieşit la rampă şi promite schimbarea direcţiei fotbalului românesc. Gino Iorgulescu nu putea concura însă pentru această funcţie dacă nu era propus de un club. ”Speța” a fost rezolvată rapid, pentru că cel care i-a acordat încredere a fost Gheorghe Ştefan, prin Ceahlăul. Pinalti susţine că LPF are nevoie de o schimbare majoră, iar Gino Iorgulescu este omul potrivit, deoarece experienţa îl recomandă. Propunerea n-a ținut cont, însă, de faptul că fratele lui Gino Iorgulescu, Vicențiu, este președintele executiv al grupării pietrene. “Eu l-am propus pe domnul Gino Iorgulescu la preşedinţia LPF, deoarece consider că e bine să existe concurenţă, iar cel mai bun să câştige. Domnul Iorgulescu are experienţă suficientă pentru a conduce fotbalul. Cred că, la un moment dat, te uzezi dacă lucrezi prea mult timp în acelaşi loc”, a declarat Gheorghe Ştefan la un post central de televiziune.

Replica lui Dumitru Dragomir nu a întârziat: Ştefan are nevoie de marionete, dar nu vreau eu să spun că Gino e marionetă”, a declarat Dumitru Dragomir.

Măsuri diferite în alocarea banilor publici

Clubul pietrean a mai rezolvat rapid o problemă: cea a banilor. În condițiile în care contractul dintre CJ și FC Ceahlăul SA a expirat în luna august 2013, după cum a mărturisit Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț, consilierii județeni Neculai Pușcașu și Gheorghe Vasiloiu, aceiași care au invocat ”criza economică”, atunci când au redus la jumătate contractul cu Volei Club Municipal Piatra Neamț, au propus ca amendament, în ședința de marți, 28 octombrie, alocarea a 100.000 de lei clubului FC Ceahlăul SA. Fără niciun membru din conducerea FC Ceahlăul, care să prezinte o situație financiară a clubului pietrean și să justifice alocarea de fonduri (cum s-a întâmplat în cazul Municipal-LPS Piatra Neamț), s-au dat 100.000 de lei. Așa… pur și simplu, prin vot. La solicitarea președintelui Culiță Tărâță de a prezenta o motivație, consilierul Neculai Pușcașu, șeful comisiei de buget-finanțe din cadrul legislativului județean, nu a prezentat o expunere de motive pentru alocarea sumei, ci a spus : ”Este plăcerea noastră!”, arătând înspre consilierul Gheorghe Vasiloiu. Apoi a arătat niște însemnări cu pixul, pe caietul în care se țin ședințele comisiei, o altă ”găselniță” a consilierilor județeni, la care președintele Culiță Tărâță a ripostat: ”Haideți, domnule Pușcașu, vă știu om serios. Cum puteți să scrieți pe margine? Am crezut că sunteți om serios, care vă respectați, cum să anexez la dosar așa ceva? Pe anul trecut am dat 10,8 miliarde de lei la FC Ceahlăul și anul acesta, până în august, când a expirat contractul, am dat 8,1 miliarde. Eu fac cum dispuneți dumneavoastră, dar îmi fac datoria şi vă atentionez că avem atâtea probleme sociale, iar la fondul de rezervă nu este nici un leu“.

Întrebări adresate consilierilor județeni

Consiliul Județean a dat clubului de fotbal pietrean, conform declarației lui Culiță Tărâță, 18,9 miliarde de lei, anul trecut și anul acesta, până în luna august, iar FC Ceahlăul SA a raportat, conform datelor oficiale, pierderi de 3.710.173 lei pentru anul 2012! A verificat cumva vreun consilier județean, din curiozitate, cum au fost cheltuiți banii publici alocați clubului FC Ceahlăul SA? S-a arătat vreun consilier județean interesat de felul în care sunt alocate sumele de bani pentru susținerea sportului de performanță? Știe vreun consilier județean că există o hotărâre, de pe vremea când legislativul era condus de Vasile Pruteanu, care stipulează că aceste criterii de performanță trebuie definite CLAR de membrii CJ Neamț? Știe vreun consilier județean care sunt membrii Consiliului de Administrație ai FC Ceahlăul SA și cum dispun aceștia cheltuirea banilor? Dacă clubul FC Ceahlăul SA are cele mai mari contracte din bani publici, atât cu Consiliul Local, cât și cu Consiliul Județean, cum de înregistrează pierderi la sfârșitul anului 2012 și cum obține licența de club profesionist.

stefan cu banderola

Cristi SOROCEANU

3 COMENTARII

  1. TOTII DIN FRF SUNT MAFIOTII . CUM E POSIBIL CA UN COMUNIST CA DRAGOMIR SA CONDUCA LPFDE CC 30 ANIFARA SA IL DERANJEZE NIMENI. NUMAI DACA SUNT INTELESI CA O MAFIE POATE REZISTA ASA MULT TIMP. SUCCES INCONTINUARE PANA PUNETI LA PAMANT FOTBALUL ROMANESC CARE E DEJA LA PAMANT STIMABILILOR DIN ORGANIZATIA ANDRANGHETA ROMANA .

Comments are closed.