FC Ceahlăul – debut de foc, ZCH NEWS - sursa ta de informații

FC Ceahlăul debutează în prima ligă la campioana en-titre, Steaua București, care a arătat o formă deosebită în această vară: o medie de trei goluri pe meci și o primă repriză în care-și spulberă adversarii. Ceahlăul a învins o singură dată în Ghencea, în returul campionatului 2009-2010, când s-a impus cu 3-1. Atunci, portarul danez Thomas Villadsen debuta în poarta pietrenilor, iar antrenorul Gigi Mulțescu era pe banca tehnică. Acum, noul tehnician, Vasile Miriuță, are un debut de foc, ca antrenor al Ceahlăului, în Liga I, unde va trebui să-l ”răpună” pe fostul său coleg Laurențiu Reghecampf, de la Energie Cottbus.

Gânditorul de la Piatra Neamț

Lui Vasile Miriuță i-a dispărut zâmbetul de pe chip, încă de la prezentarea lotului, pentru noul sezon. Dintr-un om optimist, Miriuță a devenit gânditor și nici caii putere ai motoarelor de miercuri seara nu l-au înviorat. Debutul pentru el și Ceahlăul este aproape, iar când numeri AMR-ul până la jocul cu Steaua, emoțiile cresc direct proporțional cu îngrijorarea. ”Ne-am pregătit foarte bine, nu numai pentru acest meci, ci și pentru meciurile ce urmează. Le-am spus și la băieți că, începând de sâmbătă vom juca 34 de finale. Fiecare meci îl vom trata cu seriozitate maximă și vom încerca să scoatem ce e mai bun de la fiecare meci”, explică Vasile Miriuță statutul echipei pe care o pregătește pentru noul sezon. În prima etapă, Steaua așteaptă pe Ceahlăul, întocmai cum își așteaptă toreadorul taurul pentru a începe corida. ”Vom juca cu campioana, sau fosta campioană a României, care a demonstrat că este într-o formă foarte bună, dar noi suntem pregătiți să facem un meci bun, să demonstrăm că avem valoare. Respectăm adversarul, dar nu avem frică de el”, a declarat tehnicianul principal al formației pietrene.

Cine cară sacul cu mingi?

Mijlocașul Onciu este singurul indisponibil pentru partida de sâmbătă seara, de pe stadionul din cartierul Ghencea. Nici albanezul Hassani nu a făcut deplasarea în Capitală, astfel că el va face parte din lot, de abia în etapa a doua, când la Piatra Neamț vine nou-promovata Corona Brașov. Antrenorul Laurențiu Reghecampf a spus că așteaptă să se întâlnească cu Vasile Miriuță. După minutul protocolar, însă, va începe fotbalul, iar pietrenii vor ști cum stau, cu adevărat în teren, în fața unei echipe puternice din România. ”Sacul îl ia Radu Lefter, că el e antrenorul cu portarii. El ia mingile”, a glumit Vasile Miriuță, cu gândul la probabilitatea ca meciul să se încheie cu un scor mare în favoarea gazdelor. ”E bine când ai încrede mare în tine. Dar și eu am mare încredere în băieții mei și vom trage linie după 90, sau 100 de minute. Vom vedea la urmă ce se va întâmpla”, își face curaj antrenorul principal al pietrenilor. Miriuță spune că nu e treba lui problema restanțelor financiare ale clubului către jucători, iar aceștia trebuie să se gândească numai la jocul cu Steaua. ”Noi ne gândim numai la jocul cu Steaua și vom vedea ce se va întâmpla după meci. Nu știu dacă se joacă pe vreo primă specială. Există un regulament în club, iar hotărârile privind primele le ia conducerea, nu eu”, afirmă Vasile Miriuță.

Miriuță nu e impresionat de Steaua

Tehnicianul principal al pietrenilor nu a părut impresionat de primele două meciuri câștigate de Steaua, cu Petrolul Ploiești și Vardar Skopje, cu același scor: 3-0. ”În jocul cu Petrolul, echipa din Ploiești a jucat în 10 oameni. Vardar este o echipă care ar putea juca bine în Liga a II-a la noi. Noi nu ne comparăm cu Vardar Skopje. Mă preocupă în primul rând jocul echipei mele. Jocul Stelei l-am studiat, îl știm, dar actorii principali vor fi jucătorii”, explică Vasile Miriuță. Acesta a mai adăugat că multe echipe pe care le-a întâlnit în cantonamentul din Slovenia nu au fost de calibrul Stelei. Au fost meciuri de pregătire, cu toate că și Vorskla Poltava și rușii de la Rubin, nu seamănă cu Steaua. Fiecare are stilul ei, fiecare echipă joacă altfel, nu poți să spui că seamănă una cu alta. Cât privește ora de disputare a meciului cu Steaua, trebuie să ne adaptăm. ”Sâmbătă jucăm la 21.30, apoi săptămâna viitoare, jucăm la altă oră… Suntem jucători profesioniști și trebuie să ne adaptăm. Dacă ne trezește cineva la 5 dimineața, trebuie să jucăm la 5 dimineața”, mai crede Vasile Miriuță. Cu ”lecțiile” făcute, tehncianul pietrean a declarat că va hotărî înainte de meci cine va fi căpitanul de echipă al Ceahlăului. ”Componența lotului a rămas în proporție de 90%. Sunt Cânu și Jula, plus tinerii în care am mare încredere. Eu am lucrat cu tinerii și știu că trebuie să le dai încredere. Popadiuc și Chitoșcă sunt tineri crescuți aici și veți vedea că sută la sută vor debuta mâine. Vom vedea în funcție de joc, dar o să vedeți că vor debuta”, a conchis Vasile Miriuță.

Componența lotului pe care se bazează antrenorii Vasile Miriuţă, Costel Ilie și Radu Lefter este formată din următorii 26 de jucători: Portari: Bogdan Miron, Bojan Jovic, Martin Jicha; Fundași: Adrian Gheorghiu, Andrei Dumitraș, Marius Rusu, Gabriel Cânu, Andrei Țepeș, Andrei Marc, Alexandru Ichim, Lucian Cazan, Victor Călin, Cătălin Chiș; Mijlocași: Sebastian Chitoșcă, Doru Popadiuc, Alexandru Achim, Marius Onciu, Daniel Stana, Lucas Garcia, Andrei Ștefănescu, Edon Hassani, Sorin Tăbăcariu; Atacanți: Bojan Golubovic, Marian Constantinescu, Emil Jula, Gelu Miodrag Velici.

FC Ceahlăul – debut de foc, ZCH NEWS - sursa ta de informații

FC Ceahlăul – debut de foc, ZCH NEWS - sursa ta de informații

FC Ceahlăul – debut de foc, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU

Foto Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentProdusul Omar Hayssam și diagnosticul lui MRU
Articolul următorPoetul Dorin Ploscaru, la 54 de ani: „Ușa bisericii și ușa casei trebuie să fie deschise zi şi noapte”