miriuta nou

* „Dacă vom fi serioşi şi muncitori ca în ultima săptămână, nu vom avea probleme”, a declarat antrenorul Vasile Miriuţă.

FC Ceahlăul va debuta, în această seară, în faţa propriilor suporteri în noua ediţia de campionat. Partida contra nou-promovatei Corona Braşov va avea loc, pe stadionul Municipal, cu începere de la ora 21.30. Aşa cum a avertizat încă de la meciul cu Steaua Bucureşti, de la finele săptămânii trecute (1-2, în Ghencea, după mari erori de arbitraj), tehnicianul Ceahlăului reîntăreşte ideea că meciul va fi unul foarte greu. Rezultatul va depinde însă, o spune tot Vasile Miriuţă, în exclusivitate, de modul în care jucătorii Ceahlăului vor aborda partida. „Mâine (astăzi, n.r.) vom avea un meci extrem de greu. Ne confruntăm cu o echipă nou-promovată, care vine cu entuziasm şi care are şi un antrenor experimentat. Am pregătit meciul foarte bine şi totul va depinde doar de noi. Nu de vreme sau de adversar! Dacă vom fi serioşi şi muncitori ca în ultima săptămână, nu vom avea probleme. Dacă abordăm meciul cu aceeaşi agresivitate de care am dat dovadă în meciul cu Steaua, lucrurile vor fi în regulă”, a declarat antrenorul Vasile Miriuţă.

Tehnicianul de la FC Ceahlăul spune că a monitorizat echipa adversă doar în partida din prima etapă a Ligii I şi a constatat că este o formaţie care trebuie tratată cu respect şi atenţie. „Am reuşit să urmăresc formaţia adversă doar în meciul cu Oţelul Galaţi. Au avut ocazii şi trebuie să fim foarte atenţi. Noi trebuie să avem mentalitatea pe care încerc să o insuflu jucătorilor: să jucăm doar la victorie şi toţi adversarii să ne ştie de frică”, a mai precizat Vasile Miriuţă.

Antrenorul Ceahlăului a mai precizat că, mai mult ca sigur, vor fi noutăţi în primul 11, dar a evitat să facă dezvăluiri. Albanezul Hassani nu este deocamdată pregătit din punct de vedere fizic, dar, în curând, ar putea deveni o soluţie în defensivă. Onciu este unicul jucător indisponibil. „Vor fi noutăţi în echipă, dar le veţi afla şi dv. ca şi restul lumii la ora meciului. Este bine că avem soluţii. Avem un lot de 22 de jucători, nimeni nu este titular sigur sau rezervă. Şi Hassani este permanent în atenţia mea, dar nu este pregătit fizic 100%. Sperăm să-l aducem curând la nivelul corespunzător”, a mai spus Vasile Miriuţă.

Corona – debutanta fără puncte

Corona Braşov a pierdut în prima etapă, cu 0-1, pe teren propriu, în faţa Oţelului Galaţi, fostă campioană a României. Unicul gol al partidei a fost marcat din lovitură de la 11 metri. Într-o ligă a paradoxurilor, poate nici un alt meci decât Corona-Oţelul nu ar fi putut reprezenta eticheta mediocrităţii în joc şi sinteza letargiei. Debutul unei echipe cu 4 promovări în cei 5 ani de la înfiinţare, dar fără identitate şi sprijin din tribune, în faţa fostei campioane de acum 3 ani, întărită teoretic de banii UEFA, ajunsă azi în insolvenţă. Doar în minutul 19 a fost oarecum vorba de fotbal, dar “capul” braşoveanului Coman, după trei încercări de centrare, s-a risipit molatic la un metru de poartă. În minutul 41, acelaşi jucător a reluat din cădere, la aceeaşi distanţă de bucurie. Greu pentru Corona să pară o echipă proaspătă, când 5 titulari sunt trecuţi de 30 de ani, pe bancă sunt alţi 4 fotbalişti de-o seamă, iar greul pică, în iarbă, pe Stere: 37 de ani! Oţelul? Două şuturi spre poartă în trei sferturi de oră. Ambele pe lângă, dar unul frumos, brazilian, de la Marquinhos. La reluare, tot Coman a părut singurul braşovean care-şi învinge vârsta: şut frumos, din unghi, care s-a ridicat însă deasupra vinclului (46). La impotenţă ofensivă se nasc închizători curajoşi, aşa că “oţelarul” Neagu a fost aproape de un şpiţ izbăvitor, dar a ţintit portarul (53). Când remiza părea sortită, un corner gălăţean produce haosul: mingea loveşte bara, braţele lui Marc, transversala! Ratarea cu toate mantele e “salvată” de Olariu, care vrea să scoată “sfârleaza” şi sfârşeşte izbindu-l cu gheata în cap pe Sârghi. Penalty, “roşu”, Marquinhos execută cu bara dreaptă (73). Corona rămâne debutanta fără punct a sezonului şi încheie în 9 oameni după ce şi Burlacu e eliminat.

Bucuria de dupa golul marcat in minutul 84

Edon Hasani ultimul transfer la Ceahlaul

Marcel CONSTANTINESCU

4 COMENTARII

  1. trebuie sa batem, mai ales ca ei vin dupa 2 rosii in meciul precedent.
    astept ceva interesant de la Lucas in seara asta 🙂
    abia astept…

  2. poate vedem ,spectacol fotbalistic ,care a lipsit la Piatra Neamt de ceva vreme,dupa jocul de la Bucuresti,avem si noi spectatorii,dreptul sa speram la un joc frumos si de ce nu,la un scor mare.Hai Ceahlaul!

Comments are closed.