0:00

Ex-parlamentarul PSD de Neamț, Ioan Munteanu, a scăpat de pedeapsa de 6 ani de închisoare cu executare, dispusă de Tribunalul București, după ce judecătorii l-au găsit vinovat de trafic de influență și spălare de bani. Prin decizia de pe 10 mai, Curtea de Apel București a decis încetarea procesului penal pentru ambele capete de acuzare după ce s-a constatat prescrierea răspunderii penale. Prin aceeași hotărâre judecătorii au respins cererea DNA de repunere a cauzei pe rol. Decizia instanței de apel este definitivă.

Fără închisoare pentru fostul deputat Ioan Munteanu, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Dispune încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Munteanu Ioan sub aspectul săvârşirii infracțiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. (1) din Codul penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 alin. (1) din Codul penal ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. În temeiul art. 396 alin. (6) C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) C.proc.pen. dispune încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Munteanu Ioan sub aspectul săvârşirii infracțiunii de spălare a banilor, prev. de art. 29 alin. (1) lit. b din Legea nr. 656/2002 rap. la art. 5 alin. (1) din Codul penal ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. Menţine, în rest, celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, în măsura în care nu contravin prezentei“, a decis Curtea de Apel București.

Totuși, fostul deputat este bun de plată cu o sumă imensă, deoarece pe parte civilă decizia instanței de fond rămâne valabilă. Tribunalul București a dispus confiscarea de la Munteanu a echivalentului în lei, la data executării, a sumei de 350.000 de euro, precum și suma de 261.373 lei, suma traficată. Amănunte AICI. (G.S.)

Articolul precedentSeminar pentru mediul de afaceri ”Oportunități Digitalizare 2023”
Articolul următorȘtire actualizată. FOTO. Clădire evacuată după prăbușirea tavanului dintr-o clasă la Școala 2 Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.