0:00

Guvernul a decis eliminarea impozitului de 10 procente pe concediile medicale pentru anumite categorii de persoane. Nu vor mai datora „taxa pe boală” femeile însărcinate, mamele cu copii bolnavi, pacienții oncologici și cazurile de urgență. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu pe 4 aprilie, la începutul ședinței de guvern, măsura fiind confirmată ulterior ședinței.

Fără impozit pe concediile medicale pentru anumite categorii, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Începem prin a rezolva, așa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi, prin ordonanță de urgență, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, al gravidelor, al pacienților cu afecțiuni oncologice și al cazurilor de urgență”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Pentru a putea fi aplicată decizia trebuie publicată în ”Monitorul Oficial”. Taxa pe boală a fost introdusă la începutul anului în curs ca măsură de atragere a banilor la bugetul statului. A fost momentul în care resursele financiare ale celor bolnavi au scăzut cu 10 procente, cea mai afectată categorie fiind, pe lângă cele menționate de premier, bolnavii cronici. Măsura a fost aspru criticată și diverse organizații de pacienți au solicitat eliminarea acestei taxe. (G.S.; FOTO: hotnews.ro)

Articolul precedentCazier pentru mită la polițist
Articolul următorAccident cu două victime la Pipirig
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.