0:00

Cazier pentru mită la polițist, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat în vârstă de 35 de ani, conducător auto profesionist, a fost condamnat penal după ce a încercat să ofere bani unor agenți de poliție de la rutier când a fost prins în trafic cu viteză excesivă. Fapta a avut loc pe 18 mai 2023, în zona Bicaz Chei. La un control de rutină al oamenilor legii, mașina condusă de acuzat a fost trasă pe dreapta după ce aparatul radar a înregistrat o viteză de 114 km/h pe un sector de drum unde limita era de 50 km/h.

Echipajul i-a adus la cunoștință motivul pentru care a fost oprit, iar verificările au stabilit că plăcuțele de înmatriculare ale vehiculului era confecționate din plastic, pe care era lipită o hârtie pe care era scris numărul de înmatriculare. S-a constatat că vehiculul era radiat din luna ianuarie 2023. În acel moment șoferul s-a oferit să le rezolve problema cu bani și i-a întrebat pe agenți în cel mai direct mod de ce sumă este nevoie: „Cât mă costă? Două, trei sute de euro?”. A punctat că le dă toți banii pe care îi are la el, 500 de euro, dar mai apoi a constatat că are 430 de euro pe care i-a oferit polițiștilor, aceștia declinând oferta.

La proces, șoferul a recunoscut faptele drept pentru care a beneficiat de clemență, fiind condamnat la un an și 6 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. El trebuie să preteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Alexandru cel Bun sau Primăria Piatra Neamț, și a pierdut prin confiscare suma de 430 de euro, banii oferiți cu titlu de mită. Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă. FOTO stiripesurse.ro

(G. S.)

Articolul precedentTânăr depistat drogat la volan în Piatra Neamț
Articolul următorFără impozit pe concediile medicale pentru anumite categorii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.