0:00

Locuitorii din cartierul Bălcescu din Roman care nu au alimentare cu gaz metan nu au de ce să mai viseze că această investiție se mai poate realiza cu alte fonduri. Reprezentanții Primăriei Roman spun că E.ON Gaz nu este interesată de această investiție, fiind vorba de consumatori mici, iar singura variantă este ca locuitorii din acest cartier să plătească singuri rețeaua.

În următorii ani nu se va realiza rețea pe străzile care nu au beneficiat de proiectul realizat din bugetul local. Totul depinde de E.ON Gaz. Dacă nu se justifică ca și consum, ei nu fac rețeaua. În plus, sunt unele persoane cărora nu le convine să tragă gaz, deoarece gazul e prea scump. Încălzirea alternativă este mai aproape de efortul financiar pentru o familie. Gazul înseamnă să suporte și conectarea. Mie prețul la gaz mi se pare prohibitiv. Este un preț mare și pentru mine care am un venit peste medie. E.ON decide proiectele ce se vor realiza, dar din punct de vedere economic”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Pe vremea fostului primar, Dan Cărpușor, în cartier s-a tras gaz, pe cheltuiala bugetului local, pe strada principală și aproape toate străzile perpendiculare, zona fiind acoperită în proporție de 80%. Cu toate acestea, aproximativ 50 de familii sunt branșate la rețea. Vestea bună pentru locuitorii zonei este că administrația locală intenționează să acceseze fonduri europene pentru asfaltarea străzilor din acest cartier, plus cele din zona Petru Rareș. Dar, romașcanii care vor să suporte cheltuiala cu realizarea rețelei de alimentare cu gaz vor fi sprijiniți de administrația locală în eliberarea avizelor necesare demarării lucrărilor. (C. MATEI)

Articolul precedent”Elevul de serviciu” – paznic, reprezentant al școlii sau posibilă victimă
Articolul următor”Danirom” Piatra Neamț la Turneul Final din Est al Cupei „Prieteniei” Bergenbier