0:00

Peste trei zile, prețul la benzină și motorină va fi mai mare, după ce Guvernul a decis să nu mai acorde compensarea de 50 de bani. Asta înseamnă că, până atunci, mai toți posesprii de vehicule vor merge la stațiile de alimentare pentru a face plinul, acum prețurile fiind avantajoase.

Fără compensarea de 50 de bani la carburanți de anul viitor, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Începând cu 1 ianuarie, ea (compensarea – n.r) nu va mai funcționa, în schimb este doar o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile vor avea o evoluție, care să depășească puterea de cumpărare la nivelul cetățenilor, să o aplicăm din nou”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

În ultima perioadă, companiile de profil au tot scăzut prețul carburanților, astfel încât acum un litru de benzină este sub 6 lei, iar un litru de motorină costă 7,14 lei, cam la fel cât erau la început de 2022. De la 1 ianuarie 2023, un plin va fi mai scump cu circa 25-30 de lei. Reamintim faptul că Executivul a decis aplicarea compensării de 50 de bani pe litrul de carburant în iunie 2022. (G.S.)

Articolul precedentOricine deține peste 200 litri de țuică ajunge la închisoare
Articolul următorDacă nu sunt bani, măcar să nu muncim: 15 zile libere legale în 2023!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.