0:00

Fără clemență pentru cei doi arestați în cazul fraudei de 32 milioane lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCei doi bărbați din Târgu Neamț arestați preventiv în dosarul înșelăciunii în domeniul deșeurilor reciclabile, au cerut magistraților din cadrul Tribunalului Neamț înlocuirea arestului cu o măsură preventivă mai blândă, arestul la domiciliu. În ședința din 19 octombrie, judecătorii au respins solicitatea ca nefondată și au dispus prelungirea privării de libertate cu încă 30 de zile, până la data de 25 noiembrie. Decizia nu este definitivă.

Totul a ieșit la iveală la finalul lunii septembrie când Anechitei Ionel și Luca Alexandru au fost reținuți, după ce anchetatorii au stabilit o fraudă în dauna Administrației Fondului de Mediu de circa 32 milioane de lei. În cauză sunt acuze de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz e fals și fals informatic. Și firma prin care s-au săvârșit faptele, Internațional Bax Logistic, a fost pusă sub acuzare, iar judecătorii au stabilit mai multe interdicții pentru agentul economic.

Cercetările au stabilit că acuzații ar fi indus în eroare mai mulți operatori economici, autorizați pentru preluarea responsabilității de la producători, prin raportarea ca fiind reciclate în numele acestora, a unor cantități de deșeuri de ambalaje folosind mai multe înscrisuri care atestau achiziția deșeurilor de la persoane fizice și juridice, cu scopul încasării contravalorii unor servicii de colectare și reciclare neprestate (amănunte aici  și aici).

(G.S.)

Articolul precedentSegmentul Leghin-Târgu Neamț din Autostrada Unirii are buget pentru expropieri
Articolul următorFără rectificare, bani doar pe octombrie în Sănătate
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.