Pentru a preîntâmpina eventualele dificultăți ale conducătorilor auto, angajați ai operatorilor de transport rutier români, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, a intervenit la statele membre ale Uniunii Europene, pentru ca autoritățile de control ale acestora să ia în calcul prelungirea valabilității tuturor documentelor eliberate de Autoritatea Rutieră Română (A.R.R.), care ar putea expira în perioada în care este instituită starea de urgență.

Este vorba despre:

– Licențele comunitare și copiile conforme ale acestora;

– Certificatele de transport în cont propriu și copiile conforme ale acestora;

– Licențele pentru activități conexe transportului rutier – activități desfășurate de autogări și intermediere a operațiunilor de transport rutier;

– Autorizațiile de transportul alternativ / în regim de închiriere;

– Autorizațiile pentru transportul rutier național contra cost și copiile conforme ale acestora;

– Autorizațiile pentru școlile de conducători auto;

– Atestatele/Certificatele profesionale.

”Este un demers extrem de necesar, pentru ca fluxul aprovizionării cu medicamente, alimente, alte produse de bază să nu fie întrerupt. Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat și stabilirea de urgență a unor coridoare de transport, pentru transporturile rutiere, feroviare și portuare, prin toate punctele de frontieră, inclusiv prin cele închise în această perioadă publicului”, explică  senatorul PNL Eugen Țapu – Nazare.

Ministrul Lucian Bode  a propus și exceptarea, pentru o perioadă de 30 de zile, a măsurilor privind perioadele de conducere și odihnă ale șoferilor, pentru transportul național și internațional de mărfuri. Ministrul român a mai solicitat Comisiei Europene și identificarrea posibilităților de finanțare pentru sprjinirea companiilor care activează în domeniul transporturilor.

”La nivelul Uniunii Europene, deciziile trebuie să fie unitare, pentru că doar așa putem asigura funcționarea economiilor europene, chiar și în situații dificile. Zona transporturilor este poate cea mai importantă componentă a economiei românești, fără de care toate industriile pot intra în colaps. De aceea, am discutat și cu reprezentanții industriei de transport din România și am stabilit o serie de decizii comune, inclusiv nevoia de accesare a unor scheme de ajutor de stat pentru toate modurile de transport, care să permită ca, la încheierea perioadei de criză, firmele românești de transport să-și revină rapid”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Acest nou set de măsuri apare pe fondul suspendării în România a tuturor curselor spre și dinspre Italia și Spania pentru 14 zile, sistarea transportului internațional de persoane pe relația cu Italia, carantinarea pentru 14 zile a navelor provenite din zonele roșii, dar și suspendarea anumitor trase feroviare de călători până la 31 martie 2020.

Biroul de presă PNL Neamț

Articolul precedentAPIA asigură parcurgerea unui calendar normal privind plăţile din 2020
Articolul următorPiatra Neamț: măsuri suplimentare pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.