La Școala din Văleni, Piatra Neamț, unde majoritatea elevilor constituie cazuri sociale, a avut loc o acțiune umanitară, în ziua de 27 noiembrie. Absolut toți copiii, dar și cadrele didactice, au primit  iaurturi, budinci, sucuri și niște pinguini din ciocolată, produse aflate la limita expirării, cu termenul de valabilitate scadent în zilele de 27 și 28 noiembrie. Datele ștanțate pe ambalaje au provocat diverse comentarii, în care se punea la îndoială buna credință a Asociației umanitare Codrin, organizatorul acțiunii.

Monica Sofron, președinta asociației, ne-a declarat că a făcut repetate acțiuni umanitare la Școala din Văleni până acum și copiii s-au bucurat de fiecare dată, pentru că părinții lor nu-și permit să le cumpere iaurt, dulciuri și fructe: ”E adevărat, este prima dată când termenul de expirare este atât de apropiat de ziua în care le-am distribuit, însă nu este niciun fel de problemă. Aceste produse au stat în depozitele marilor lanțuri de supermarket-uri, Kaufland sau Lidl, în condiții optime. Adică nu au fost expuse pe rafturi, în magazine, și apoi retrase. Noi avem un contract cu Banca pentru alimente, am primit aceste produse alatăieri, când le-au donat supermarket-urile, iar ieri le-am distribuit, ca să le fie de folos imediat copiilor. De altfel, s-au și apucat să le mănânce pe loc, în clasă, chiar după ce le-au primit. Ei s-au bucurat, de fiecare dată se bucură, pentru că nu au parte de ceva bun de mâncare foarte des. În afară de produsele pe care le-am primit de la București, le-am cumpărat din banii noștri portocale, clementine, banane, mere și pere. Și, oricum, am avut niște discuții și cu cei de la București, pentru că, prin contract, eu trebuie să le distribui doar cazurilor sociale și lor nu le venea să creadă că în aceeași școală pot exista 120 de cazuri sociale. Dar iată că există. Iar eu mă bucur că pot ajuta, chiar dacă uneori sunt comentarii și reacții care mă descurajează. Să știți că nu e deloc ușor să faci bine!”.

După cum au demonstrat faptele, e și mai greu ca binele să fie perceput. La ultima oră de curs, ieri, elevii care au descoperit că iaurturile expirau taman în aceeași zi, le-au aruncat cu generozitate pe pereții școlii. (C.M.)

 

Articolul precedentDecizie de urgență: Apa Serv trebuie să intervină rapid pentru asigurarea apei potabile în Roman!
Articolul următorModule supraterane în tot oraşul Târgu Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.