0:00

Fabrică ilegală de țigări, confiscări de jumătate de milion de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO fabrică clandestină de țigări a fost descoperită la Fălticeni, județul Suceava. Linia de producție era complet echipată pentru producerea și ambalarea pachetelor de țigări. În aceeași locație anchetatorii au mai găsit un autotren încărcat cu grinzi metalice. În interiorul acestora erau ascunse nu mai puțin de 2.200.000  țigarete de contrabandă. “Valoarea totală a liniei de fabricație confiscată, a autotrenului utilizat la transportul țigaretelor și a celor 110.000 de pachete de țigări identificate este de peste 500.000 de euro“, conform unui comunicat al Poliției Române.

Fabrică ilegală de țigări, confiscări de jumătate de milion de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFabrica clandestină a fost descoperită într-o hală unde era o instalație cu sisteme de acționare electromecanice și benzi transportoare. S-au mai găsit role cu folii de staniol pentru ambalearea țigaretelor, folie transparentă pentru ambalarea pachetelor de țigări, fiind vorba de o linie completă de producere, ambalare și împachetare a țigaretelor.

După inscripțiile identificate, instalația ar fi fost produsă, cel mai probabil, de un furnizor extern, în scopul contrafacerii de țigarete. Aceasta a fost indisponibilizată pentr a fi expertizată. În curtea imobilului polițiștii și procurorul de caz au găsit autotrenul ce avea ascunse în grinzile metalice peste 100.000 de pachete de țigări. “Cercetările continuă pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a persoanelor bănuite“, mai anunță Poliția Română.

Un caz similar a avut loc cu ceva timp în urmă și în Neamț, o fabrică ilicită de țigări fiind descoperită în localitatea Humulești la început de aprilie 2022. În cauză, 6 persoane au fost puse sub acuzare, iar dosarul este acum pe rolul Tribunalului Neamț (amănunte aici și aici).

(G.S.)

Articolul precedentJoe Biden este la Kiev
Articolul următorȘtire actualizată. Descoperire macabră la Poiana Teiului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.