pietricica turism

Consiliul Local Târgu Neamț a început cu stângul, în sensul că a făcut o ședință extraordinară pentru activități ordinare. Graba mare, în afară de aprobarea unor lucruri legate de festivalul medieval, a fost dată de înlocuirea membrilor AGA de la societățile subordonate Consiliului Local. Evident că s-a aplicat principiul ”ciocu’ mic, că acum noi suntem la putere”. Exact așa cum au făcut liberalii în momentul în care s-au văzut cu majoritatea în căruță la Târg. Așa că liberalii agamani au trebuit să-și facă bagajele, iar activul de partid PSD le-a luat locul cu entuziasm. Așa că nu ne rămâne decât să consemnăm:

– La Spital, Ioan Rucsăndescu și Onu Gică. Membri supleanți, Ana Acsintoae și Vasile Bălțătescu;

– la Civitas, Ana Acsintoae și Paul Borș;

– la Centrul de întreținere Urbană, Trofin Gheorghe, Ovidiu Timișescu și Gaiță Dumitru;

– la ECO TG SRL, Bălțătescu Vasile și Vartic Gheorghe.

Mai este de remarcat liniștea cu care a mers proiectul pe repede înainte, cu excepția unei intervenții a consilierului liberal Maria Vrînceanu, care a făcut niște precizări în legătură cu Civitas: „Pentru că am făcut parte din AGA la Civitas din luna septembrie 2015, am rugămintea la noii membri să încerce să mențină reducerile la chirii pentru comercianți, pentru că deja mulți dintre ei vor să plece. Anul 2015 l-am încheiat pe profit, mai mult decât era prognozat în buget. În anul 2012, în conturile Civitas au fost 7 miliarde lei vechi, însă s-au cheltuit fără rost. Din ce știu, acești bani erau destinați pentru construirea unei hale”.

Pentru ca lucrurile să meargă și mai bine la Târgu Neamț, propunem să se mai înfințeze vreo cinci societăți, pentru îndestularea tuturor celor care au luptat în campanie.

Valentin Bălănescu