Consilierii locali romașcani au început munca în forță, prima ședință extraordinară din acest an încheindu-se în mai puțin de cinci minute, cu tot cu introduceri. La cele patru proiecte de pe ordinea de zi nimeni nu a avut nimic de comentat. Președinte de ședință a fost consilierul PSD Petru Gândulescu, cel pe care colegii l-au felicitat, ieri acesta împlinind 57 de ani.

„Adresez urări de bine inclusiv pentru funcționarii din Primărie, pentru invitații prezenți în sală și presei, pe care o dorim echiditantă și sănătoasă, pentru că sănătatea este cea mai importantă”, au fost cuvintele de mulțumire rostite de consilierul Gândulescu.

Marele absent de la ședință a fost primarul Laurențiu Leoreanu, despre care secretarul municipiului a spus că se află la București, la Ministere, pentru a face rost de bani pentru anul în curs. De la ședință au mai lipsit consilierii USL – Vasile Mocanu și Eugen Păuleț, acesta din urmă ajungând la ultimul proiect, Gabriel Andrici (PPDD) și Mihaela Tanovici (PDL).

Fără prea multe discuții, aleșii au fost de acord cu ieșirea din ADI Aqua Neamț a comunei Ion Creangă, la fel cum au aprobat și ce munci să depună beneficiarii de ajutor social. Consilierii au aprobat taxa de concesiune de 12 euro pe metru pătrat pentru cabinetele medicale. După acest proiect, președintele de ședință a remarcat operativitatea colegilor: „Ședința este una de îndată, un pic mai lărgită, pentru că suntem aproape de capăt. Mai rămâne doar un proiect, nelipsit de importanță.

Ultimul proiect a vizat alocarea a 30 de miliarde de lei vechi pentru clubul de handbal și cel de fotbal. Dacă anul trecut, consilierul PSD Nușa Chiriac a cerut să se clarifice situația SCM Petrotub, în sensul fie a închiderii clubului, fie a unei alocări mai importante de bani pentru o eventuală promovare, anul acesta toți consilierii s-au arătat mulțumiți ca handbalul să primească 2,4 miliarde de lei vechi, iar restul să revină echipei de fotbal. La finalul ședinței, consilierii locali au aflat că trebuie să se întoarcă astăzi la muncă, fiind invitați să participe la o discuție pe tema bugetului pentru anul 2014. (C.M.)