0:00

Sala Cupola a Bibliotecii Județene Neamț găzduiește, în perioada 15 – 30 noiembrie 2022, două expoziții de pictură. Una dintre ele este prima expoziție personală de pictură a Mariei Ștefan, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret“ Piatra Neamț. Adolescenta frecventează de peste cinci ani cursurile Cercului de pictură II din cadrul Palatului Copiilor Piatra Neamț, condus de prof. Cristina Petrariu.

Expoziții de pictură la Biblioteca Județeană “G. T. Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Tehnica de lucru preferată a Mariei este pictura în tempera, pe care o stăpânește foarte bine pentru vârsta ei și care este frumos exemplificată   în lucrările expuse. Acestea înfățișează flori, oameni îmbrăcați în portul popular, zâne, personaje mitologice și din povești, sfinți și îngeri. Sensibilitatea deosebită a Mariei, simțul culorii bine dezvoltat, interpretarea originală a motivelor tratate fac din această mică expoziție personală un prilej de reflecție și contemplație senină a lumii privite prin ochii de copil. Pasiunea tinerei pictorițe pentru artă o face ca, după ce își face temele școlare, să își dedice desenului și picturii tot timpul liber rămas, în fiecare zi. Acest fapt a determinat un progres semnificativ în ultimul an, lucru care a generat în mare măsură și organizarea acestei expoziții personale“, a explicat Cristina Petrariu.

Expoziții de pictură la Biblioteca Județeană “G. T. Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cea de-a doua expoziție este una colectivă și aparține elevilor Școlii de Artă „Gogu Craiu“ Piatra Neamț. „Unul dintre cele mai importante beneficii pe care pictura le aduce în viața unui copil este, desigur, o creativitate sporită. Acest proces îmbogățește creativitatea copiilor și îi provoacă să-și folosească în mod constant imaginația, îi învață să depășească  barierele   și să poată percepe același lucru din perspective diferite. Când vine vorba de educația unui copil, ar trebui să ținem cont întotdeauna de emoțiile pe care le simte. Dezvoltarea emoțională a fost în mod constant o parte vitală a procesului general de educație. Copiii, în special cei mici, sunt în mare parte conduși de emoție, nu de raționalitate. Acesta este motivul principal pentru care trebuie să învețe de la o vârstă fragedă cum să-și controleze emoțiile și cum să le folosească în moduri constructive. În acest sens, pictura este unul dintre cele mai bune instrumente pentru îmbunătățirea dezvoltării emoționale a unui copil“, a precizat Lucian Gogu Craiu, profesorul de pictură al expozanților.

(G. S)

Articolul precedentAtenţie şoferi! Poliţiştii pot cere ridicarea maşinilor parcate neregulamentar!
Articolul următorRugby Club Venus Rifil- 31 ani de existență
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.