pietricica turism

Proaspăt intrat în Uniunea Artiștilor Plastici din România, pictorul pietrean Ștefan Ioan Diaconu a revenit în atenția publicului cu o nouă expoziție. Reunite sub denumirea “1000 – Proiect expozițional”, noile sale creații sunt găzduite, până la sfârșitul lunii ianuarie, pe simezele Galeriei “Lascăr Vorel”.

“Mizez pe acest discurs artistic, ce devine autonom, în această perioadă artistică în care ne aflăm, pentru a schimba contextul tradițional al unei expoziții în Piatra Neamț și nu numai. E o luptă între concept, idee, formă de exprimare și modul de a pune în practică și de a materializa actul artistic. E un mod de a trăi, e un mod de a simți. Arăt o nouă față a artei, o nouă formă de exprimare”, a afirmat, în cadrul vernisajului, Ștefan Ioan Diaconu.

“Spațiul acesta de la Galerie, despre care am spus mereu că nu-i suficient pentru a găzdui o expoziție, a fost de această dată foarte bine folosit de Ștefan Diaconu. Iată că le-a așezat foarte bine, sunt 20 de panouri și astfel au încăput o mie de lucrări bineînțeles în miniatură. E o provocare interesantă pentru fenomenul artistic de la Piatra Neamț”, a afirmat criticul de artă Emil Nicolae.

Ștefan Ioan Diaconu s-a născut la 16 iunie 1992, este absolvent al  Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași și predă educația artistică la Colegiul Naţional “Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț. (Ana MOISE)