0:00

Expoziție aniversară “Mihai Agape – 85“, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană “G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Asociația R.A.D.A, organizează expoziția de pictură “Mihai Agape – 85“. Manifestarea are loc în spațiul expozițional de la parterul corpului A și este deschisă publicului larg până la data de 31 martie 2023. Sunt expuse lucrări din colecțiile Tincuța și Emil Neagoe, Laura și Dorin Ploscaru, Anca și Dan Catană, Mihael Balint și ale Bibliotecii Județene Neamț.

Mihai Agape s-a născut la 24 martie 1938 și a urmat Școala populară de artă Iași, iar la îndemnul pictorului Adrian Podoleanu, devine licențiat al Facultății de Arte Plastice Iași. Din 1969 s-a stabilit definitiv la Piatra-Neamț și lucrează ca plastician și profesor de desen până la pensionare. A participat cu lucrări la numeroase expoziții, concursuri și saloane organizate pe plan local și național, din care 21 de expoziții personale.

În anul 2000, Consiliul Municipal Piatra-Neamț îi acordă Diploma de recunoștință pentru contribuția la viața cultural-artistică a municipiului. Lucrări de pictură și grafică semnate Mihai Agape sunt în colecția Muzeului de Artă Piatra-Neamt și în mai multe colecții particulare din țară și străinătate, SUA, Anglia, Germania, Israel, Belgia sau Canada. Este autorul volumelor de proză “Lampa care întinde morții prada“, “Himere“ sau “Obsedantele himere“. (G.S.)

Articolul precedentEtapele de dezvoltare ale jocurilor de sloturi
Articolul următorPrognoza ANM pentru Moldova: 2 zile calde, apoi din nou frig!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.