Expoziția „Vivat Academia” la UMF „Grigore T. Popa” Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUniversitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi anunță deschiderea expoziției de pictură, grafică și obiect „Vivat Academia”. Vernisajul va avea loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 12:00, în Aula „George Emil Palade”.

„Expoziţia, care va putea fi vizitată timp de o lună, reunește 20 de lucrări de pictură, grafică și obiect, semnate de șase artiști: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Christian Paraschiv, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Victoria Zidaru și este inclusă în suita de manifestări științifice şi culturale «Zilele UMF», pentru a marca 137 de ani de la înființarea instituției de învățământ superior medical, precizează organizatorii.

„Vivat Academia” se află deja la a III-a ediție din acest an. Expoziţii similare au avut loc în octombrie la UMF „Carol Davila” București şi în noiembrie la UMF  „Victor Babeș” Timișoara. Manifestarea este organizată în cadrul programului „Artiști Contemporani Români în Instituții de Învățământ Superior”, aparţinând Proiectului Cultural „Contemporanii”, realizat cu sprijinul Synevo România.

„Synevo România își exprimă deosebita încântare de a sprijini expozițiile și evenimentele organizate pe întreg parcursul anului 2016 și, cu atât mai mult, încurajează promovarea artiștilor contemporani în spațiile Universităților de Medicină și Farmacie din București, Timișoara și Iași. Actul medical este o îmbinare între știință și artă, iar Universitățile de Farmacie și Medicină sunt responsabile pentru formarea unor generații întregi de specialiști implicați în lupta pentru excelența actului medical”, a precizat Virgil Ivan, Director General Synevo România. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE Incendiul de la hala de mobilă de la Costişa a fost stins!
Articolul următorFutsal Ceahlăul – Inter Gheorgheni 7-3 (3-2)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.